Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη συγκίνησαν τους θεατές

Καταπληκτική ήταν η ερμηνεία των μαθητών του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης
που το βράδυ της Παρασκευής, στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, «έπαιξαν» τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
Οι δεκάδες μαθητές απέδωσαν τους ρόλους τους με ιδιαίτερη άνεση, κάτι που ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό το οποίο χειροκροτούσε και εμψύχωνε συνεχώς τους νεαρούς ηθοποιούς.
Η σωστή απόδοση ήταν αποτέλεσμα της επίπονης δουλειάς που έκανε ο συμπολίτης μας ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Μαργαρίτης, δημιουργός του θεατρικού εργαστηρίου «Commedia».

Τα κείμενα που ήταν προσαρμοσμένα στη σημερινή πραγματικότητα, έδωσαν στους θεατές την ευκαιρία όχι μόνοι γελάσουν, αλλά και να προβληματισθούν ταυτόχρονα.
Πριν την έναρξη της επιτυχημένης καθόλα παράστασης, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Μιχάλης Κανταρτζής ευχαρίστησε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την οργάνωση και πραγματοποίηση επιλεγμένων δραστηριοτήτων.
Επίσης ευχαρίστησε και τους απερχόμενους εκπαιδευτικούς, λόγω συνταξιοδότησης, κ.κ. Νίκο Μιχαλιώτη – διευθυντή και Θωμά Μαλάμο – υποδιευθυντή, οι οποίο πραγματικά ήταν υπόδειγμα ήθους και προσφοράς.
Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου.





Τέλος, για την εκδήλωση αυτή ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Κανταρτζής έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο Γκαίτε έλεγε: «Όταν οι τέχνες έχουν γιορτή τότε γίνεται θέατρο».
Σήμερα έφτασε στον προορισμό του το ταξίδι που ξεκίνησαν οι μικροί μας μαθητές πριν από οκτώ μήνες, ένα ταξίδι πλούσιο σε παραστάσεις και εικόνες τέχνης και πολιτισμού.
Μαζί με τα παιδιά σε αυτό το ταξίδι νιώθω ιδιαίτερα τυχερός που έστω και από την θέση του συλλόγου γονέων συμμετείχα και εγώ, αλλά και όσοι άλλοι φίλοι γονείς ήμασταν δίπλα τους και νιώσαμε έστω και λίγο την ομορφιά του θεάτρου.
Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ, κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα και συνεχίζουμε με νέα ταξίδια και νέους προορισμούς από την επόμενη χρονιά.
Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σαν σύλλογος γονέων καταφέραμε να κάνουμε πράξη αυτό που γράφει το καταστατικό μας και το καταστατικό όλων των συλλόγων γονέων γενικά.
Την ανάπτυξη και προαγωγή της παιδείας και του πολιτισμού προς τα παιδιά μας.
Και το λέω αυτό γιατί στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, οι σύλλογοι γονέων έχασαν αναγκαστικά τον προορισμό τους και ασχολήθηκαν με αυτά που ήταν υποχρέωση άλλων να εφαρμόσουν, και εμείς καλούμαστε τώρα να αναπληρώσουμε το κενό τους.
Ας βγει λοιπόν σήμερα δια μέσου των παιδιών μας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον και ας δείξουμε σε όλους ότι με την Παιδεία και τον Πολιτισμό μπορούμε να ξεπεράσουμε και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την όχι μόνο οικονομική κρίση αλλά κυρίως κρίση αξιών και θεσμών.
Αλλά και ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: