Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αρνούμενοι τις κατοχικές αποζημιώσεις, αρνείστε και το κατοχικό ολοκαύτωμα

Γράφει ο Σπύρος Βροντινός-ΔΡ.Πολιτικός Μηχανικός
Οι αποζημιώσεις για το θηριώδες ναζιστικό-κατοχικό ολοκαύτωμα δεν είναι μονάχα ένα μέγιστης εθνικής σημασίας υπερκομματικό ζητούμενο στην χώρα μας αλλά αποτελούν πάγιο υπερεθνικό-παγκόσμιο θέμα δικαίου και ηθικής τάξης.
Οι εκτελεσμένοι και τα καμένα χωριά δεν απαιτούν μερίδιο από μίζες, αλλά δικαίωση
 Η διεκδίκηση αποζημιώσεων δεν είναι λοιπόν καθόλου ‘ντροπή, διακονιά, ζητιανιά, λαϊκισμός ή άσκοπη δημαγωγία, όπως τις παρουσιάζουν κάποιοι, αλλά διεθνώς νομιμότατες, μη αμφισβητούμενες, απόλυτα δίκαιες απαιτήσεις εκπλήρωσης στοιχειωδών υποχρεώσεων και έμπρακτης μεταμέλειας της Γερμανίας, χώρας που ξαναστάθηκε στα πόδια της χάρη στην γενναιόδωρη, συστηματική, πολύχρονη βοήθεια από αυτούς που η ίδια αιματοκύλησε.

Ωστόσο, κάθε μετάθεση στο μέλλον, καθυστέρηση, πρόσκομμα, άρνηση, αμέλεια, ή κατάφωρη απεμπόληση ευκαιριών δικαίωσης μας, ισοδυναμούν ευθέως και μονοσήμαντα με εν δυνάμει άρνηση της ναζιστικής γενοκτονίας-ολοκαυτώματος.
Γιατί;
Μα γιατί όχι μόνο τορπιλίζουν, υποβιβάζουν, εμποδίζουν και αναβάλουν την ανακούφιση θυμάτων-χώρας, αλλά περιορίζουν, μειώνουν, ευτελίζουν, εξασθενίζουν, απαξιώνουν το μέγεθος, σπουδαιότητα και ιστορική διάσταση του εγκλήματος.
7 Οκτωβρίου 2014 λοιπόν, τέθηκε προς ψήφισμα στην επιτροπή Αναφορών στο Ευρωκοινοβούλιο, από τους κκ. Νότη Μαριά των ΑΝΕΛ και Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση για έναρξη δημόσιας διευρωπαϊκής ακρόασης-συζήτησης για την πληρωμή των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Δυστυχώς, άπαντες οι ευρωβουλευτές των μνημονιακών κομμάτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το δεκανίκι τους ΠΟΤΑΜΙ, που ποτέ τους δεν έκαναν το παραμικρό για τις κατοχικές αποζημιώσεις, ‘απέφυγαν’ να ψηφίσουν, ουσιαστικά καταψήφισαν, την έξοχη για εμάς πρόταση, ενάντια στο κοινό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων (δες avatonpress.gr
Δεν φτάνει λοιπόν που οι επιλογές των κομμάτων τους μας έφεραν τον σημερινό όλεθρο, οι μνημονιακοί κκ. Κεφαλογιάννης, Ανδρουλάκης και Γραμματικάκης στάθηκαν απέναντι στα κατοχικά θύματα της μαρτυρικής Κρήτης.
Ευτυχώς, την τιμή της πατρίδας στήριξαν καθολικά οι ευρωβουλευτές των λοιπών ελληνικών κομμάτων, υπερψηφίζοντας την πρόταση μαζί με πολλούς θετικά προσκείμενους ευρωπαίους…όμως, χάρη στο παραπάνω ‘σαμποτάζ’, η μοναδικά αξιόλογη αυτή πρόταση δεν πέρασε…
«Ωραία αρχή» κάνατε λοιπόν στην νέα σας θητεία προς το έθνος κκ. μνημονιακοί ευρωβουλευτές…να σας χαιρόμαστε λοιπόν σκεπτόμενοι «και μη χειρότερα»…
Στις ατυχείς σχετικές ανακοινώσεις της ΝΔ που ακολούθησαν, αυτό-δικαιολογείστε με γελοία επιχειρήματα, ως δήθεν ‘απληροφόρητοι, αμελείς, απόντες ή κουτοί’.
Ας μοιραζόσαστε λοιπόν και εσείς κκ. μνημονιακοί ευρωβουλευτές, το ‘ένα λεπτό δημοσιότητας’ που περιφρονητικά επικαλείστε για τους πατριώτες που υπερψήφισαν!
Τι; 70 χρόνια τώρα περιμένετε το ΟΚ των Γερμανών;
Άλλα τόσα και βάλε θα περιμένετε…
Βλέποντας όμως πόσο απροκάλυπτα-εμετικά πολιτικά αρεστοί έχετε καταντήσει στους συνεργάτες σας Γερμανούς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εύλογα αναρωτιούνται ποιους πραγματικά σκοπούς εξυπηρετούν τα καταιγιστικά μέτρα ταχείας αφαίμαξης της περιουσίας δημοσίου και πολιτών και τα λοιπά αντιφατικά ‘οράματα’ και ‘ηθικοπλαστικά μαθήματα’ της συγκυβέρνησης.
Υπάκουοι στις διαταγές τους, προάγετε εδώ ένα διεστραμμένο συνονθύλευμα από πολιτικές κολοτούμπες, εξοντωτικούς-αντισυνταγματικούς νόμους, οριζόντιες παραγραφές πολιτικών δωσίλογων, τραπεζιτών, λαμόγιων, με αμέτρητες προκλητικές εξαιρέσεις-δώρα προς κλεπτο-μιζο-ελίτ, παραγραφές τεραστίων χρεών Γερμανικών επιχειρήσεων, δήθεν βιώσιμα χρέη-τράπεζες μέσω πλιάτσικου-φόρων, αθρόων δημεύσεων, κατασχέσεων, φυλακίσεων, ξεπουλήματος χωρίς αντίκρισμα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, διάλυση παιδείας, υγείας, κλοπή συντάξεων, πρόνοιας, πρωτόγνωρης ανεργίας, πείνας, που συνοδεύονται με πομπώδη κενά λόγια περί δήθεν ‘υψηλής εθνικής ευθύνης’, ήθους, συνέπειας, θυσίας, συναίνεσης.
Μας μπαφιάσατε με το ‘πλεόνασμα’ συστηματικής πολιτικής αλητείας, ιδιοτέλειας και ανηθικότητας.
Τα θύματα της νέας κατοχής που είναι πολύ χειρότερη εδώ παρά σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, φαίνονται καθαρά με την φτώχεια, πείνα, οξεία υπογεννητικότητα και θεαματική αύξηση θνησιμότητας.
Τα ‘σωτήρια’ μέτρα σας δημιούργησαν περί τους 25.000 επιπλέον θανάτους ετησίως που ήδη αντιστοιχούν σε κάπου 125.000 χιλιάδες νέο-κατοχικούς νεκρούς σε 5 χρόνια, ενώ από το 2013 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έγινε καθαρά αρνητικός, σβήνουμε πια σαν κράτος.
Καταντήσατε την χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και απαιτούνται πια και νέες αποζημιώσεις…
Να χαίρεστε %
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: