Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πέτρος Πουρπουτίδης-O κορυφαίος τερματοφύλακας-Ο προπονητής των παλαιμάχων

Αρχές δεκαετίας του ΄60 δημιουργείται ο μεγάλος Πιερικός. Πρωτοποριακή ια την εποχή η απόφαση για συνένωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ολύμπου.
Έτσι ιδρύεται τον Απρίλιο του 1961 ο Σ.Φ.Κατερίνης ο Πιερικός η ομάδα που γοήτευσε με την περίτεχνη απόδοση του ποδοσφαίρου στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και την αποδοχή που απολάμβανε από την Ελλαδική φίλαθλη οικογένεια.
Τιμή για κάθε νέο εκείνων των χρόνων να αγωνισθεί με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Ένα λυγερόκορμο παιδί ανάμεσα στους πρώτους εφήβους του Πιερικού.
Ο Πέτρος Πουρπουτίδης που με τον αριθμό ένα στην πλάτη αναλαμβάνει να υπερασπίζεται το τέρμα της εφηβικής ομάδας του Πιερικού.

Γρήγορα ξεχωρίζει για το ταλέντο και την ικανότητα και πέντε χρόνια μετά είναι πλέον βασικός τερματοφύλακας της ανδρικής ενδεκάδας του Πιερικού.
Ο Πέτρος με ξεχωριστό πάθος για μία περίπου δεκαετία… ματώνει για την καταξίωση της πολυαγαπημένης του ομάδας.
Τα έτη 1976 και 1977 ολοκληρώνει τον ποδοσφαιρικό του κύκλο αγωνιζόμενος στη γειτονική Λάρισα, όπου μαζί με άλλους Κατερινιώτες ποδοσφαιριστές συμβάλλει στη δημιουργία της μεγάλης Α.Ε.Λάρισας, της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ελλάδας.
Η Πιερία γεννά και δημιουργεί πληθώρα ποδοσφαιριστών και στήριζε ακόμα και τις μεγαλύτερες Ελληνικές ομάδες, γεγονός που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Θεωρώ το Γιώργο Σιδέρη του Ολυμπιακού και τον Αλέκο Αλεξιάδη του Άρη τους δυναμικότερους και πληρέστερους επιθετικούς της εποχής επισημαίνει ο Πέτρος.
Από δημοσίευμα της εφημερίδας Αθλητικά νέα μετά τον αγώνα Άρης-Πιερικός 1-0 το έτος 1972.
Ο τίτλος : Ο Πουρπουτίδης ακόμα αποκρούει…Θαυμασμός και αναγνώριση.
Και βέβαια ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του Πιερικού είναι αδύνατο να αποκοπεί από το ποδόσφαιρο
 Προπονητής στη συνέχεια σε σειρά ομάδων της Πιερίας.
Ο Πέτρος Πουρπουτίδης τα τελευταία χρόνια είναι ο προπονητής της ομάδας του συλλόγου των Παλαιμάχων του Πιερικού, αλλά και βασικό στέλεχος των δραστηριοτήτων της ζωντανής ιστορίας του πολυαγαπημένου Πιερικού.
Δηλώνει διαρκώς παρών στο προσκλητήριο της συνέχειας, στο κάλεσμα της μνήμης.
<< Η γενιά μας προσπαθεί να κρατήσει τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που αγωνιστήκαμε στο σύλλογο που εκφράζει όλη την Πιερία.
Το οφείλουμε γιατί ο Πιερικός δεν πρέπει και δε μπορεί να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις και τα τουρνουά των Βετεράνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό δηλώνει ο Πέτρος Πουρπουτίδης.
Στο ρόλο του προπονητή των παλαιμάχων του Πιερικού ο Πέτρος Πουρπουτίδης, προσπαθεί να συνδυάσει αγωνιστικά τους μεγαλύτερους με τους νεότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.
Έτσι ώστε να υπάρχει κάποιας μορφής ισορροπία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Και πολλάκις τα κατάφερε.
Γιατί όπως ορθά αναφέρει ο θυμόσοφος λαός … νάταν τα νιάτα δυο φορές.
Ο ιστορικός έχει καταγράψει στα κατάστιχα της αθλητικής Πιερικής ιστορίας ένα ακόμα μέλος που δίκαια την κοσμεί.
Τον Πέτρο που επάξια αξίζει το σεβασμό και τη συμπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: