Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Δεν είναι τα θύματα, είναι οι θύτες

Γράφει ο Ευτυχία Αλικάκου
Ο σοφός λαός λέει «ότι σπέρνεις θα θερίσεις».
Αν σπείρεις ψέμα, υποκρισία και λαγούς με πετραχήλια θα θερίσεις οργή, βία και πολλές..«ντομάτες».
Μέρα με τη μέρα λοιπόν, η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με τις κοινωνικές ομάδες που την στήριξαν επιτείνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί.

Η «περιπέτεια» Καμμένου στα χωράφια της Κω, οι αποδοκιμασίες σε Κατρούγκαλο στην πλατεία Κοτζιά, η πολύωρη ομηρία του Β. Αποστόλου στην Κομοτηνή οπωσδήποτε επιβεβαιώνουν την άνωθεν ρήση.
Η υπερβολή και η βία είναι κατά την αριστοτελική φιλοσοφική σκέψη ακραία συναισθήματα και εκδηλώσεις που απέχουν πολύ από το ιδεώδες μέσον και τελικά την αρετή. Οπότε όλες αυτές οι επιθέσεις και τα τρολαρίσματα θα έπρεπε να αποτελέσουν προϊόν μιας συλλήβδην καταδίκης. Αυτοί που έσπειραν καλούν τα οργισμένα πλήθη σε διάλογο για το ασφαλιστικό και για λοιπά ακανθώδη ζητήματα με τη κύρια Γεροβασίλη να δηλώνει «Η θέση είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος, και αυτή είναι η πολιτική διαφορά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». Σύμφωνοι! Ο διάλογος όμως όπως τον ύμνησε ο Πλάτων στους Σωκρατικούς διαλόγους προϋποθέτει πρόθυμους και ψύχραιμους συνομιλητές που σίγουρα δεν είναι οι αγρότες και οι λοιποί επαγγελματίες. Επιπλέον ο διάλογος, αυτή η αιώνια καραμέλα της αριστεράς, απαιτεί επιχειρήματα, που σίγουρα δεν έχουν πλέον οι κυβερνητικοί φορείς. Βλέπετε το συμβατικό πλαίσιο άλλαξε, δεν είμαστε σε προεκλογικό αγώνα για να δουλέψει το σύστημα του λαϊκίζειν παρόλο που οι δέκτες στη προκειμένη περίπτωση είναι οι κοινωνικές ομάδες που πρώτες πιάστηκαν στη φάκα του Τσίπρα. Κάποτε η αριστερά δίδασκε τη τέχνη του διαλόγου τόσο εσωκοινοβουλευτικά όσο και εξωκοινοβουλευτικά στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες συναθροίσεις στις πλατείες ακόμα και στα σπίτια.

Σήμερα, πρώτον δεν έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς όπως εκείνη διατρανώνει δίχως αιδώ και δεύτερον ο διάλογος κούρασε κάπου και είναι ανούσιος από τη στιγμή που αυτοί που τον επιζητούν κουβαλάνε τόσο ασήκωτο φορτίο κοροϊδίας αλλά και τόσο άδειο από πολιτικές ασκό. Είναι λοιπόν αδύνατον να τους πάρει κανείς στα σοβαρά ιδιαίτερα από τη στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν το κρεσέντο γελοιότητας και θράσους με πρώτη και καλύτερη τη δήλωσή του Υπουργού Άμυνας σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 26 Ιανουαρίου όταν σχολίαζε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κω για το hot spot λέγοντας ότι οι αγανακτισμένοι στην Κω έχουν βάλει 15 πολύμπριζα μπροστά από το μαγαζί τους και φορτίζουν με 5 ευρώ το κινητό του μετανάστη!

Μόνοι τους υποδαυλίζουν τις επιθέσεις, μόνοι τους εκτρέφουν τον όχλο εναντίον τους όπως έκαναν για να ανέβουν στην εξουσία τότε που υποκινούσαν τραμπουκισμούς και βύθισαν τελικά τη κοινωνία σε ένα τέλμα βίας και ηθικού ξεπεσμού.

It’s the laicism, Aleksis!
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: