Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μπαταρίες υδρογόνου – Διάρκεια ζωής έως και μία εβδομάδα στα smartphones

Τα smartphones μπορεί να έχουν πολλές δυνατότητες και να μας έχουν λύσει τα χέρια αρκετές φορές ωστόσο όμως, δεν παύουν να έχουν μία αδυναμία… την χρονική διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους
Όλοι οι κολοσσοί παραγωγής κινητών τηλεφώνων ξεκίνησαν να ερευνούν εδώ και καιρό με σκοπό να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αφορά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας…

Το νήμα πρώτη όπως φαίνεται πρέπει να έκοψε η Intelligent Agency η οποία μάλιστα έκλεισε συμφωνία με γνωστής εταιρία κινητής τηλεφωνίας με σκοπό να κυκλοφορήσουν το πρώτο κινητό το οποίο θα φέρει την νέα τύπου μπαταρία. Όπως είναι προφανές, η νέα αυτή μπαταρία θα στηρίζεται σε διαφορετική τεχνολογιά σε σχέση με της ήδη υπάρχουσες και προβλέπεται ότι ο χρόνος ζωής της θα φτάνει έως και τη μία βδομάδα.

Η νέα τεχνική που χρησιμοποιεί η Intelligent Energy, συμπεριλαμβάνει μια πολύ μικρής διάστασης κυψέλη υδρογόνου. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται πως είναι και αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν δημιουργεί παρά ελάχιστους ρύπους. Οι μπαταρίες μέσα από την καύση του υδρογόνου καταφέρνουν να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια. Από αυτήν την διαδικασία όμως δεν δημιουργείται κάποιο ρυπογόνο υποπροϊόν.

Όπως πληροφορούμαστε η τεχνολογία της νέας αυτής μπαταρία θα στηρίζεται στο εξής: αντί να αποθηκεύει ενέργεια, η μπαταρία υδρογόνου παράγει συνεχώς ενέργεια μέσα από ηλεκτροχημικές μετατροπές. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται και η μεγάλη διάρκεια της.

Παράλληλα με αυτό, το μέγεθος των νέων μπαταριών θα είναι πολύ μικρό, πιθανότατα ακόμα μικρότερο από αυτές που έχουν τα σημερινά smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε design και… διάρκεια ζωής. Θα έχει και τα δύο σε ένα.

Αναμένεται να δούμε πότε αυτή η νέα τεχνολογία θα εφοδιάσει τα smartphones, ξεφορτώνοντας τα από το μόνιμο πρόβλημα τους.
spinningsm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: