Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

11/11/11: Μόνο ένα παιχνίδι των αριθμών;


 Εδώ και ένα αιώνα έχει να εμφανιστεί τέτοια ημερομηνία με έξι “άσσους” ή τρία 11 στη σειρά και αυτό θα συμβεί σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.Για τους περισσότερους δεν είναι παρά ένα “παιγνίδι” των αριθμών, αλλά για άλλους δεν είναι καθόλου έτσι.
Μερικοί θεωρούν την ημερομηνία άκρως ευνοϊκή         από κοσμικής απόψεως και άλλοι το ακριβώς αντίθετο, καθώς τη θεωρούν γρουσούζικη, χωρίς να λείπουν και οι απαραίτητοι εσχατολόγοι και καταστροφολόγοι που δεν αποκλείουν τη συντέλεια του κόσμου.
Από τους μεσαιωνικούς χρόνους η επιστήμη της αριθμολογίας απέδιδε απόκρυφη σημασία, θετική ή αρνητική, στους αριθμούς και αυτή η πίστη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.
Το κακό είναι ότι, σύμφωνα με αυτές τις αρχαίες μυστικές πεποιθήσεις, το 11 βρίσκεται ανάμεσα στους “θείους” αριθμούς 10 και 12 και έχει κακή σημασία. Αν έχεις τρία 11 στη σειρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο...
Δεν λείπουν όμως και οι σύγχρονοι αριθμολόγοι, που θεωρούν ευνοϊκή ημερομηνία την 11/11/11, στο ευρύτερο πλαίσιο νοοτροπίας της Νέας Εποχής, θεωρώντας ότι η Γη θα κατακλυστεί από θετική ενέργεια που θα ανεβάσει το επίπεδο συνείδησης των ανθρώπων, οπότε η ημερομηνία είναι κατάλληλη να παντρευτεί κανείς ή να ξεκινήσει μία δουλειά. Πολλοί, πάλι, συνδυάζουν το 11 με τα τυχερά παιγνίδια, οπότε τη συγκεκριμένη μέρα ίσως έχουν αυξημένη διάθεση να ποντάρουν κάπου.
 Βεβαίως οι ανθρωπολόγοι και οι ψυχολόγοι εξηγούν ότι όλα αυτά δεν προέρχονται παρά από την παμπάλαιη ανθρώπινη τάση να βρίσκουμε νόημα και σύμβολα σε τυχαία περιστατικά και σχήματα, τροφοδοτώντας έτσι την υπερφυσική μας διάθεση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, λόγω της προϊστορικής εξέλιξής του, είναι νευρωνικά “καλωδιωμένος” να διακρίνει πρότυπα και νοήματα στα διάφορα αισθητηριακά δεδομένα που συλλέγει κάθε ώρα και στιγμή.
Ενδεικτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όσο περισσότερη σημασία δίνει κανείς σε κάτι, όπως στον αριθμό 11, τόσο θα αρχίσει να το βλέπει γύρω του (π.χ. στο ρολόι του, όταν η ώρα είναι 11:11). Όπως διαβεβαιώνουν, στις 11/11/11 κανείς δεν έχει να φοβάται κάτι, αλλά ούτε και να υπεραισιοδοξεί. Οι ουρανοί δεν θα ανοίξουν, ούτε για καλό, ούτε για κακό.Είδωμεν.ΠΗΓΗ.deltiokairou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: