Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Δεν αναγνωρίζει η Αυστραλία τα Σκόπια ώς Μακεδονία


«Η θέση της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητη όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Την αναγνωρίζει μόνο με το όνομα FYROM και η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί έως ότου οι δυο χώρες, Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας».
Αυτό δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ, ερωτηθείς σχετικά, σε φόρουμ που οργάνωσε στην Αδελαΐδα ο ομογενής Εργατικός Ομοσπονδιακός βουλευτής Στηβ Γεωργανάς και στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 250 άτομα.
Σε άλλη ερώτηση για το Κυπριακό, την οποία υπέβαλε ο Τζορτζ Νίκου, διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου στην Αδελαΐδα, ο κ. Ραντ είπε: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου. Υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να εργαστούν για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Η Αυστραλία διαθέτει ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο από το 1964 και θα συνεχίσει να την παρέχει όσο αυτό κρίνεται αναγκαίο»
Η δήλωση του κ. Ραντ για την ΠΓΔΜ έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη μελών της αυτοαποκαλούμενης «Αυστραλο-Μακεδονικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Australian-Macedonian Human Rights Committee) στην Αυστραλή πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ και υπουργούς της. Η συνάντηση έγινε στη Μελβούρνη.ΠΗΓΗ.onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: