Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τέλος το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ - Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12

Tέλος παραγωγής για το διασημότερο όπλο όλων των εποχών, το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ o διάδοχός του το ΑΚ-12 που παρουσιάστηkε σήμερα από τον ίδiο τον Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ υπόσχεται να είναι το ίδιο φονικό, το ίδιο απλό στην χρήση, πιο εύχρηστο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο ελαφρύ και ... υποψήφιο στην αξιολόγηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για το φορητό όπλο που μέσα στην δεκαετία θα αντικαταστήσει το "αρχαίο" G-3, το οποίο "έκλεισε" 37 χρόνια υπηρεσίας στους Κλάδους.
Μάλιστα το νέο φορητό όπλο του ρωσικού Στρατού θα είναι στο διαμέτρημα των ΝΑΤΟϊκών όπλων, ακριβώς για να διευκολύσει τις εξαγωγές του: 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO του ΝΑΤΟ.
Οi Ρώσοι δεν θέλησαν να πάνε σε ενδιάμεσο διαμέτρημα, όπως φαίνεται ότι θα πάνε οι ΗΠΑ που έχουν διαπιστώσει ότι το 5,45 είναι πολύ ελαφρό διαμέτρημα για συγκρούσεις σε αναπεπταμένα πεδία, όπως αυτά του Αφγανιστάν.
Σήμερα η εταιρεία κατασκευής του θρυλικού τυφεκίου Kalashnikov, η Ιζμάς, παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο της νέας γενιάς των τυφεκίων της οικογενείας.
Η ονομασία του νέου τυφεκίου είναι ΑΚ-12 και μπορεί να κατασκευαστεί σε 20 διαφορετικές διαμορφώσεις. Τα διαμετρήματα στα οποία θα κατασκευαστεί όπως είπαμε, είναι το 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO. Οι δοκιμές του όπλου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.
Θα μπορεί να βάλει μονή βολή, ριπή τριών φυσιγγίων και αυτόματα. Επιπλέον, διαθέτει ράγα Picatinny για την τοποθέτηση οπτικών και άλλων εξαρτημάτων. Ο χειρισμός τους είναι αμφιδέξιος. Ο Γάλλος μηχανικός ειδικός επί των φορητών όπλων Φρανσουά Ντελεπόντ που παρέστη στην εκδήλωσε δήλωσε και έχει τεστάρει το όπλο δήλωσε ότι "Έχει διαστάσεις παιχνιδιού, βάρος αεροβόλου και δύναμη κανονιού"!
ΠΗΓΗ.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: