Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Άνθρωποι ενός «κατώτερου θεού»

Οι περισσότεροι φωτογράφοι επιλέγουν για τα πορτραίτα τους ένα ωραίο πρόσωπο ή κάποιον επώνυμο.Όχι όμως ο ερασιτέχνης φωτογράφος Lee Jeffries, ο οποίος αποφάσισε να φωτογραφίσει άστεγους και να αποτυπώσει τα συναισθήματα και τη μοναξιά τους.
Ο 44χρονος φωτογράφος,γεννημένος στη Bolton, φωτογράφησε για πρώτη φορά άστεγους το 2008 σε ένα ταξίδι του στο Λονδίνο. Ενώ περπατούσε στην πλατεία Leicester τράβηξε μία φωτογραφία ενός κοριτσιού που κοιμόταν σε ένα υπνόσακο. Προσπάθησε να μην τον αντιληφθεί αλλά δεν τα κατάφερε. Εκείνη τον εντόπισε και εκνευρίστηκε πολύ.
Από τότε η φωτογραφία των ανθρώπων ενός «κατώτερου θεού» έγινε για εκείνον τρόπος ζωής.
Τα πορτραίτα είναι από άστεγους στην Ευρώπη αλλά και την Αμερική και ο ίδιος είπε ότι του πήρε αρκετές ώρες να βγάλει τις φωτογραφίες αφού πολλές φορές οι άστεγοι αλλάζουν γνώμη σε δευτερόλεπτα και διστάζουν να φωτογραφηθούν. Επιπλέον όπως είπε έδωσε έμφαση στα μάτια αφού αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που «τραβάει» σε μια φωτογραφία και δείχνει τα συναισθήματα.
Απίστευτες λεπτομέρειες διακρίνονται σε κάθε φωτογραφία ενώ αποτυπώνονται κι όλα τα συναισθήματα που «κρύβουν» οι άνθρωποι που ζουν στο δρόμο.ΠΗΓΗ.24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: