Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Collusion, Firefox Add-on Για Να Παρακολουθείτε Ποιοι Σας Παρακολουθούν

Με όλο τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τελευταία με την παρακολούθηση των συνηθειών των χρηστών κατά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, από τις πιο μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως η Google, η προστασία της ιδιωτικής ζωής βρίσκεται και πάλι ψηλά στις προτεραιότητες των χρηστών του διαδικτύου.
Αν είστε χρήστης του Firefox, ίσως θα θέλατε να δείτε το Collusion, το νέο add-on για το οποία μιλάει η Mozilla. Το add-on αυτό επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποιοι τους παρακολουθούν και τις διασυνδέσεις μεταξύ των ιστότοπων που μοιράζονται τα δεδομένα τους.
O στόχος του Collusion είναι να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στους χρήστες που σερφάρουν στο διαδίκτυο επιτρέποντας ένα εύκολα τρόπο προβολής για το ποιοι διαμοιράζουν τα δεδομένα και πως ακριβώς οι ιστότοποι παρακολουθούν τους χρήστες. Το add-on δημιουrγεί ένα γράφημα από βούλες διασυνδεμένες με γραμμές με τις κόκκινες βούλες να αντιπροσωπεύουν τους διαφημιστές και οι γκρι και μπλε βούλες τους ιστότοπους.
Δίνει μια απλή προβολή για τους ιστότοπους που παρακολουθούν την online δραστηριότητα σας για στοχευμένη διαφήμιση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mozilla Gary Kovacs δήλωσε ότι όταν είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί το Collusion, μέχρι το τέλος της ημέρας, τον είχαν παρακολουθήσει πάνω από 150 διαφορετικές εταιρίες ή ιστότοποι. Το Collusion δίνει επίσης την δυνατότητα στους χρήστες να απενεργοποιήσουν αυτή την παρακολούθηση. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον add-on και αν ανησυχείτε για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής, θα σας φανεί αρκετά χρήσιμο.ΠΗΓΗ.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: