Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

8ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ OAKA (13/10/12)

15.000 θεατές παρακολούθησαν στο ΟΑΚΑ το 8ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» με την υπογραφή του Κώστα Γαβρά
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργάνωσε τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος είχε αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.
συμμετείχαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας με το μνημειώδες μουσικό έργο «ΠΟΝΤΟΣ» του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 407 ποντιακούς συλλόγους απ' όλη την Ελλάδα.
Δυναμική η έκτακτη εμφάνιση του Γιώργου Νταλάρα και της Σοφίας Παπάζογλου μαζί με τους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργο Γεωργιάδη.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες, και θυσίες.
Το Platon TV με τις μικρές δυνατότητες του είχε την χαρά να παρευρεθεί και να παρουσιάσει στο βίντεο που ακολουθεί το ΠΟΝΤΙΑΚΟ μεγαλείο σε ένα 2ωρο αφιέρωμα.
Λυπούμαστε που δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε τηλεοπτικά ΟΛΗ τη βραδιά.
Και ζητάμε συγνώμη από τους χιλιάδες φίλους του Platon TV.
Παράλληλα αναρωτιόμαστε ΠΟΥ ΗΤΑΝ τα μεγάλα κανάλια; που θα έπρεπε να μεταδώσουν ΟΛΗ τη βραδιά;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ την μετάδοση ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΗΡΙΑΛ!!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ..platontv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: