Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η θεραπεία της απληστίας!

Το εικονικό πρότζεκτ έχει τον τίτλο «Η θεραπεία της απληστίας» και φιλοδοξεί να πυροδοτήσει το διάλογο για την απληστία, την πηγή όλων των δεινών του πολιτισμού μας, κατά πολλούς.
Σύμφωνα με άλλους, είναι ο παράγοντας – κλειδί που επέτρεψε στο ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί με επιτυχία στις καταστάσεις που αντιμετώπιζε.
Όμως, πώς προσδιορίζεται η απληστία; Είναι ο αλγόριθμος ο οποίος, ενσωματωμένος στο DNA μας, καθορίζει τις αντιδράσεις μας σε ένα συνεχόμενα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει εχθρικό;Είναι μια φυσιολογική αντίδραση στο πολιτιστικό μας σύστημα που επιβραβεύει τις καλές προσπάθειες;Είναι η ενσωμάτωση της σκοτεινής πλευράς της ύπαρξής μας που έχει τις ρίζες της στο φόβο;Τι γνωρίζουμε στην πραγματικότητα για τη φύση της απληστίας;
Για τον Diddo, το δημιουργό του πρότζεκτ, η κατανόηση των αποτελεσμάτων μιας συμπεριφοράς δεν αρκεί, πρέπει να εστιάσουμε και στα βαθύτερα αίτιά της.Ως εκ τούτου, είναι ζωτικό να αποδεχτούμε το φαινόμενο και να βρούμε μια θεραπεία που δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη.
Πρέπει να σκάψουμε βαθιά και να ερευνήσουμε πόσο η απληστία διαμορφώνει τις προσωπικές και τις κοινωνικές μας αρχές και πώς επιδρά στο μέλλον του πολιτισμού μας, αλλά και το δικό μας. Ιδανικά θα έπρεπε να διδαχτούμε από τη διαδικασία, να σκεφτούμε, να μάθουμε πώς να έχουμε κατανόηση και συμπόνια.
Στο βίντεο που δημιούργησε, συγκέντρωσε το απόσταγμα μελάνης από 10.000 δολάρια και το τοποθέτησε σε μια πολυτελή θήκη από μαόνι μαζί με μια επίχρυση, 24 καρατίων, σύριγγα.
Δείτε το και αναλογιστείτε: αλήθεια, ποια είναι η πραγματική αξία του χρήματος;

ΠΗΓΗ.indigoblue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: