Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Farmer's market από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Τρία πιλοτικά Farmer's market , το ένα εξ' αυτών στην Κρήτη, σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Τα Farmer’s Market, εγώ τα έζησα στην Αμερική όπου είχαν γίνει θεσμός, που κάθε Σάββατο ο παραγωγός είχε τη δυνατότητα σε κάποιο μέρος της πόλης να πάει να δώσει κατευθείαν τα προϊόντα του στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»
«Οι Αμερικανοί πήγαν τον θεσμό αυτό ένα βήμα πιο πάνω και, κατά τη γνώμη μου, ήταν και πιο σωστός. Επειδή το κόστος παραγωγής για τον αγρότη ήταν υψηλό, υπέδειξε στον καταναλωτή και στην οικογένειά του πού βρισκόταν το χωράφι του και τους πρότεινε να πάνε να μαζέψουν μόνοι τους τα προϊόντα, έτσι ώστε να τα πάρουν ακόμα πιο φθηνά.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα δημιουργηθούν τρία πιλοτικά farmer’s market, σε Κρήτη, Στερεά και Βόρεια Ελλάδα, μιας και προς το παρόν δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία σε όλο τον άξονα της Ελλάδας. «Μέχρι το τέλος του έτους θα τα στήσουμε για να δούμε πώς θα λειτουργήσουν και να δούμε τις δυσκολίες» τόνισε ο υπουργός.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν θα έχουν "αντίπαλο" τις λαϊκές γιατί θα λειτουργήσουν μόνο το Σάββατο και δεν θα πωλούν τα πάντα. Θα είναι μόνο ο ντόπιος παραγωγός που θα πουλάει τα προϊόντα του. Ουσιαστικά "θεσμοθετείται" το Κίνημα της Πατάτας».
ΠΗΓΗ.haniotika-nea.gr
Υ.Σ. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) άνοιξε τον δρόμο!
Ο εκάστοτε υπουργός θα πρέπει να καταλάβει οτι η ίδια η κοινωνία δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης.
Ποτέ δεν είναι αργά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: