Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

60 χρόνια από την υπογραφή της Μεταναστευτικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας

Kotsirastassosfarantouri.jpg
Με μια ανοιχτή συναυλία για το κοινό όπου ερμηνεύτηκαν «Τραγούδια της Ξενιτιάς» 
ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις των εγκαινίων της έκθεσης στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή της Μεταναστευτικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας.
Χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν τη δωρεάν συναυλία και αποθέωσαν τη Μαρία Φαραντούρη, το Γιάννη Κότσιρα, το Σπύρο Ράντο, την Άρτεμη Ιωαννίδη, τον Χρήστο Ιωαννίδη, την Ανθή Σιδηροπούλου και άλλους καλλιτέχνες που παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.
Η ιστορία της ελληνικής μεταπολεμικής μετανάστευσης αναβίωσε στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης χάρη στον πολιτειακό υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νικόλαο Κότσιρα και της κυβέρνησης Μπέιλιου, που διέθεσε 300.000 δολάρια για τη χρηματοδότηση της Έκθεσης και άλλων εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας Αυστραλίας-Ελλάδας, που διευκόλυνε τη μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων στην Αυστραλία.
Υπενθυμίζεται ότι με δάκρυα στα μάτια, αλλά και ελπίδα, τουλάχιστον 150.000 Έλληνες, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 έως το 1974, αποχαιρέτησαν τις πόλεις και τα χωριά τους με πρώτο σταθμό τον Πειραιά.
Children_Through_a_Child_s_Eyes.jpg
ΠΗΓΗ.hellenic.org.au  *  neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: