Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Βετεράνοι της ΕΟΚΑ μηνύουν την Μεγάλη Βρετανία για τα βασανιστήρια

Τα βασανιστήρια που υπέστησαν Κύπριοι πατριώτες στα χέρια των βρετανικών αποικιακών αρχών θα αναβιώσουν όπως φαίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού τέτοια εγκλήματα δεν παραγράφονται…
Κύπριοι οι οποίοι πολέμησαν εναντίον της βρετανικής αποικιακής κατοχής τη δεκαετία του 1950 στη μεγαλόνησο, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από τους ευαίσθητους στα ανθρώπινα δικαιώματα Βρετανούς, προσφεύγουν όπως φαίνεται στη Δικαιοσύνη, επιζητώντας τη δικαίωσή τους…
Την υπόθεση για λογαριασμό της οργάνωσης (ΕΟΚΑ: Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών) που έχει συσταθεί και αντιπροσωπεύει πρώην Κύπριους μαχητές, έχει αναλάβει η βρετανική νομική εταιρία K.J. Conroy & Co. και το παρών διάστημα συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες για αν στοιχειοθετήσει την υπόθεση στα βρετανικά δικαστήρια.

Αυτό κατέστη δυνατό μετά την απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, το οποίο αποφάνθηκε ότι τρεις Κενυάτεςπου είχαν επαναστατήσει κατά τη διάρκεια εξέγερσης εναντίον των Βρετανών, μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση.
Επικεφαλής της οργάνωσης των Κυπρίων αγωνιστών είναι ο 79χρονος Τάσσος Σοφοκλέους, ο οποίος βασανίστηκε επί 17 συνεχόμενες ημέρες έχοντας συλληφθεί το 1956.
Ο ίδιος ενημέρωσε, ότι ήδη 60 αγωνιστές έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που έχει δοθεί από την οργάνωση…
Για να είμαστε όμως και δίκαιοι, τον δρόμο τον άνοιξε το νομικό σύστημα της Βρετανίας, το οποίο με αυτή την απόφαση απέδειξε ότι λειτουργεί με άψογο τρόπο, αδέκαστα και τηρώντας τους νόμους.
Προφανώς, ότι και να κοστίσει η υπόθεση αυτή στη Βρετανία οικονομικά, από μόνη της η απόφαση συνιστά μια ηθική νίκη.
ΠΗΓΗ.aimos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: