Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ο Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ»


1963-2013 -
50 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ !
Με αφορμή το συνέδριο βιώσιμης κινητικότητας κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής Euro Velo – Iron Curtain Trail(ICT), που έγινε την Πέμπτη 3 Οκτώβριου 2013 στο νέο δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε και ο έφορος της ποδηλατικής ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης : Μηλιώρης Δημήτρης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως :
Η ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο. ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε τις οργανωμένες ποδηλατικές εκδηλώσεις το 2000-01 σαν «Διήμερα Βουνού» στο καταφύγιο του στην Σαρακατσάνα Πιερίων.
Το 2004 κατακτά τον «Μύτικα 2917μ» με ποδήλατο Β.Μ.Χ.
Την ίδια χρονιά ενημερώνει σε εθιμοτυπική επίσκεψη, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Βορείου Ελλάδας για το καλύτερο φυσικό ποδηλατικό πάρκο στα Βαλκάνια ,που βρίσκεται στα Πιέρια όρη!
Τύχη ή σύμπτωση το 2006 γίνονται από τους μεγαλύτερους αγώνες ποδηλασίας (open) ΜΤΒ με (διασωστικό) κέντρο των ποδηλατικών διαδρομών την «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ»!
Το 2007 υποστηρίζει τον «πανευρωπαϊκό» αγώνα DH που έγινε στο Ελατόχωρι και από το 2008-09 η ποδηλατική ομάδα υποστηρίζει εθελοντικά : «ΣΦΕΝΔΑΜΗ ΜΤΒ» .Διοργανώνει αγώνες δεξιοτεχνίας στην πίστα ΜΧ Εξοχής και παρουσίασης του αγωνιστικού ολυμπιακού αθλήματος ΒΜΧ, ξεκινά την «κυκλοφοριακή αγωγή ποδηλάτου στην πράξη» σε σχολεία και από το 2012 και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (μαζί με ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ).
ο 2009 καθαρίζει και σηματοδοτεί (μαζί με ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ) το πρώτο ασφαλές ποδηλατικό μονοπάτι : ΕΛ 1 ,Κατερίνη-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και το 2010-11 διοργανώνει οικολογικούς αγώνες ΜΤΒ (στο ΕΛ1) με συμμέτοχη και από άλλους νομούς.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο έφορος ποδηλασίας του Σ.Ε.Ο.Κατερίνης ήταν ο πρώτος που επώνυμα ενημέρωσε-ζήτησε για λογαριασμό των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ και περισσότερων από 20 (!) ποδηλατικών ομάδων και μη ,την ΠΡΩΤΗ άδεια για την μεγαλύτερη σε συμμετοχή ποδηλατοπορεία ΔΥΟ (! ) ημερών που έγινε τον Απρίλη του 2010 : ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΟΣΚΑΛΑ!
…Φτάνοντας μετά από δεκάδες άλλες εκδηλώσεις στο σήμερα ,η ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης σας προσκαλεί :να γίνετε μέλη της για να γνωρίσετε από κοντά και με ασφάλεια τις καλύτερες διαδρομές για ΜΤΒ,BMX,DH και οργανωμένης τουριστικής ποδηλασίας !
Τον Ιούλιο του 2014 μαζί με τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (face book) υποστηρίζουν το αντάμωμα των Αϊδημητρηνών και σας καλούν στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ συνάντηση ελεύθερων ποδηλατ(ισσ)ών στο βουνό των Θεών τον Όλυμπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: