Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Επιμένει ο Ομπάμα. Ζητά από τον Πούτιν να «στείλουν» τον Άσαντ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Για Συρία και Ουκρανία συζήτησαν ο Ομπάμα και ο Πούτιν στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.
Για άλλη μία φορά ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να τόνισε στον Βλαντιμίρ Πούτιν την ανάγκη ο Άσαντ να μην είναι μέρος της εικόνας της Συρίας την επόμενη ημέρα από τον πόλεμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί από την εξουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας για την πολιτική μετάβαση, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται ότι κούνησε και καροτάκι στον Πούτιν λέγοντάς του ότι μόλις η Μόσχα εφαρμώσει τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ, οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εις βάρος της Ρωσίας.

Πάντως σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες φαίνεται να συμφώνησαν ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ. Όσον αφορά τη συριακή κρίση, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Ομπάμα εξέφρασε τη λύπη του κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να δοθεί ώθηση στην πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: