Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορία της μικρής Ανδριάνας και το πραγματικό μήνυμα των γιορτών

By Rizopost Team
Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που συνθέτουν αυτό το όμορφο και ζεστό κλίμα μέσα στο χειμώνα, συχνά μέρος των ευχών μας αφορούν την αγάπη.
Χρόνια πολλά, υγεία και αγάπη ευχόμαστε από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και τον ερχομό του νέου έτους.
Δεν είναι βέβαιο γιατί ειδικά τώρα θυμόμαστε την αγάπη, ωστόσο συχνά μένουμε μόνο στις αναφορές.
Οι εορτές, τα τραπέζια, φίλοι και οικογένεια, δεν μας αφήνουν και πολύ χρόνο να σκεφθούμε τι συμβαίνει έξω από την πόρτα του σπιτιού μας.

Ο ερχομός του θεανθρώπου σηματοδοτεί την ἐπὶ γῆς εἰρήνην ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία. Όμως η ευδοκία των ανθρώπων δεν κατακτιέται μόνο με προσευχές αλλά και με αλληλεγγύη. Ίσως ένα μικρό σημείο αυτής της αγάπης για την οποία μιλάμε στις γιορτές να είναι η χαρά που θα νιώσουμε όχι από κάτι που λάβαμε ή απολαύσαμε, όπως τα δώρα και το καλό φαγητό αλλά από κάτι που προσφέραμε εμείς. Και πόσο μάλλον όταν αυτό το κάτι απαλύνει τον πόνο ή την αγωνία του άλλου. Όταν μάλιστα αυτός ο άλλος είναι ένα παιδί τότε η χαρά είναι μεγαλύτερη.

Η Ανδριάνα Κότσι είναι 12 χρονών και πάσχει από μία σοβαρή μορφή ιδιοπαθούς σκολίωσης. Έχει υποβληθεί έως τώρα σε οχτώ χειρουργικές επεμβάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια (από 8 ετών). Οι χειρουργικές επεμβάσεις ενώ χαρακτηρίζονται επιτυχημένες, παρουσίασαν μη αναμενόμενες μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Στο μεσοδιάστημα των εγχειρήσεων χρειάζεται αποστειρωμένο περιβάλλον, υποστήριξη φυσιοθεραπευτή και υποβοήθηση κίνησης από κηδεμόνα. Το κορίτσι παρουσιάζει σοβαρή αδυναμία στήριξης του σώματος και αναπνευστική δυσχέρεια.

Συνέπεια των παραπάνω δυσκολιών είναι το να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις σχολικές της υποχρεώσεις. Καταφέρνει συνήθως να παρακολουθεί συνολικά ένα μήνα σχολείο, κάθε χρόνο.

Η Ανδριάνα έχει 8 επεμβάσεις σε 4χρονια. Τώρα νοσηλεύεται στο Ιασώ στην 9η επέμβαση ανοικτής καρδιάς. Οι γονείς της έχουν την ανάγκη οικονομικής υποστήριξης για να σταθούν δίπλα στη μικρή Ανδριάνα, με ότι απαιτεί η κατάστασή της.

Η Ανδριάνα μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Να θυμηθούμε τον «άλλον», τον «πλησίον» μας και να γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι.

Για οποιαδήποτε ενίσχυση, μικρή ή μεγάλη:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR96 0172 2680 0052 6807 8572 974
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: