Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Το «κρασί» γίνεται μάθημα στα ιταλικά σχολεία

Μία διδακτική ώρα την εβδομάδα θα αφιερώνεται στο κρασί – στην οινοπαραγωγή, στη σημασία του κρασιού για την οικονομία της Ιταλίας αλλά και για τη διαχρονική πολιτισμική ταυτότητα της χώρας, σύμφωνα με την πρόταση του στελέχους της Οικολογίας και της Ελευθερίας Ντάριο Στέφανο.
«Ξέρουμε ήδη πως η γνώση φτιάχνει υπεύθυνους καταναλωτές.
Πρόκειται για ένα απλό μάθημα που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαθητών μας.
Διδάσκουμε τα παιδιά μας στα σχολεία μουσική, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε να γίνουν μουσικοί».
«Δεν προσπαθούμε να μάθουμε τα παιδιά να πίνουν, αν και να το κάναμε δεν θα ήταν τόσο κατακριτέο» επισημαίνει ο Στέφανο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ιl Fatto Quοtidiano.
Η πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της προέγκρισης και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι να φτάσει στο κοινοβούλιο, όπου, όταν και εφόσον ψηφιστεί, θα γίνει νόμος του κράτους.
Η υπολογιζόμενη δαπάνη για την επιμόρφωση δασκάλων που θα αναλάβουν να διδάξουν τις αρετές των ιταλικών κρασιών στους μαθητές που υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκφράζονται σκέψεις το κονδύλι αυτό να καλυφθεί από ιταλούς μεγαλοπαραγωγούς κρασιού.
Επαρχίες, όπως η Πούλια και το Βένετο, η Ούμπρια και το Λάτσιο, έχουν δηλώσει, επίσης, το ενδιαφέρον τους και στηρίζουν το μέτρο.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: