Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Εικονική πραγματικότητα στο Youtube!

Μία νέα υπηρεσία στα πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας παρουσίασε το Youtube πρόσφατα. Μέσω αυτής της υπηρεσίας ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει περιεχόμενο live-streamed βίντεο 360 μοιρών.
Στα πρόσθετα της υπηρεσίας αυτής αναμένεται η ενίσχυση της υπηρεσίας με «τρισδιάστατο» ήχο, ώστε να προσομοιώνεται η επίδραση των ήχων που προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις και αποστάσεις.

Αυτή η πλατφόρμα με την καινούργια υπηρεσία του Youtube, ανήκει στην Google και συνέπεσε με το συνέδριο ραδιοτηλεόρασης National Association Broadcasters που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας και παρουσιάζονται πολλά νέα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας.

Όπως αναφέρουν πηγές, ο χρήστης μέσω του λάπτοπ του θα είναι σε θέση να κατευθύνει τη γωνία θέασης με το ποντίκι του! Ωστόσο, εάν προβάλλεται μέσω ενός smartphone ή μιας μάσκας εικονικής πραγματικότητας, τότε η εμπειρία γίνεται πιο συναρπαστική, καθώς οι αλλαγές στην οπτική γωνία αντιστοιχούν στις κινήσεις της συσκευής που χρησιμοποιείται.

Κλείνοντας σημαντικό είναι να προσθέσουμε το εξής: Η κίνηση αυτή δίνει στο YouTube ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του κύριου ανταγωνιστή του, του Facebook. Στο Facebook ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει είτε βίντεο 360 μοιρών είτε live streams, όχι όμως βίντεο που συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες.
spinningsm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: