Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Μερομήνια 2013 - 2014

Τα φετινά μερομήνια κρατήθηκαν σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο και έχουν ώς εξης

Σεπτέμβριος 2013
Γενικά άνυδρος φαίνεται ότι θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος καθώς και ανεμώδεις , κάποιες μέρες του θα έχει ψύχρα αλλά σε φυσιολογικά επίπεδα!
Οκτώβριος του 2013
Άνυδρος προβλέπεται και ο μήνας Οκτώβριος με αρκετούς ανέμους και ψυχρές μέρες!
Στα τέλη του μήνα φαίνεται το σκηνικό του καιρού να παίρνει άλλη τροπή!
Νοέμβριος του 2013
Τoν Νοέμβριο περιμένουμε αρκετές κακοκαιρίες express στις αρχές του που θα είναι έντονες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα ύστερα από αυτές τις κακοκαιρίες θα έχουμε κάποιες μικρές βελτιώσεις .
Κρύο εκτιμάται ότι θα έχουμε από τα μέσα περίπου του μήνα, με τα πρώτα χιόνια να φτάνουν στα ορεινά!
Άστατος γενικά αναμένεται ο Νοέμβριος!
Δεκέμβριος του 2013
Προς τις αρχές του μήνα Δεκέμβρη περιμένουμε κάποιες αξιόλογες κακοκαιρίες οι οποίες θα εστιάσουν κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα στα υπόλοιπα θα είναι πιο ασθενείς , χιόνια θα έχουμε στα ορεινά!
Από τα μέσα του μήνα και έπειτα αναμένουμε σταδιακή βελτίωση του καιρικού μοτίβου και τα όποια φαινόμενα εκδηλώνονται θα είναι πιο τοπικά και θα εστιάζουν στα βόρεια και ανατολικά για να φτάσουμε στο τέλος του μήνα όπου φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει βελτιωμένος αλλά με κρύο!
Ιανουάριος του 2014
Ο Ιανουάριος φαίνεται ότι θα έχει γενικά καλό καιρό χωρίς ιδιαίτερες κακοκαιρίες.
Στα μέσα του μήνα ( μετά της 15 ) θα έχουμε κακοκαιρίες με βροχές.
Στα τέλη του ( μετά τις 20) ο καιρός θα βελτιωθεί!
Φεβρουάριος του 2014
Των μήνα Φεβρουάριο των περιμένουμε σχετικά ήπιο , κάποιες βροχές θα έχουμε στα ανατολικά τμήματα στις αρχές ( γύρο στις 10 του μήνα ) αλλά δεν θα έχουνε έντονο χαρακτήρα , ύστερα ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται και κάπου στα μέσα του μήνα γύρο στις 15 θα έχουμε πάλι κάποιες βροχές στα ανατολικά!
Τα τέλη του θα κυλήσουν χωρίς ιδιαίτερο μετεωρολογικό ενδιαφέρων , θα κάνει καλές μέρες χωρίς κακοκαιρίες!
Μικρή πτώση τις θερμοκρασίας θα έχει στα τέλη του μήνα!
Μάρτιος του 2014
Ο μήνας Μάρτιος θα ξεκινήσει πολύ καλός με ηλιόλουστες μέρες μέχρι κάπου στα μέσα του μήνα , ύστερα γύρο στις 18 αναμένουμε κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά τμήματα.
Μετά της 25 ο καιρός θα βελτιωθεί με ηλιόλουστες μέρες!
Απρίλιος του 2014
Ο μήνας Απρίλιος θα ξεκινήσει αρχικά με μαλακό καιρό και καλές μέρες όμως γύρο στις 9 του μήνα και μετά αναμένουμε κάποιες βροχές στα ανατολικά τμήματα.
Προχωρώντας οι μέρες ο καιρός φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί περαιτέρω ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά , βροχές θα έχουμε και στα βορειοδυτικά αλλά ο κυρίως όγκος φαινομένων θα εστιάζει στα βορειοανατολικά τμήματα.
Μετά της 15 του μήνα θα έχουμε αρκετές βροχές στα δυτικά τμήματα ενώ στα ανατολικά θα έχουμε βελτίωση.
Γύρω στις 22 του μήνα περιμένουμε μια έντονη αλλά γρήγορη κακοκαιρία ερχόμενη από τα δυτικά με βροχές , καταιγίδες και δυνατούς ανέμους ( πιθανών ανέμους βορειοδυτικών διευθύνσεων )
Μέχρι το τέλος του μήνα οι μέρες με ανέμους φαίνεται ότι θα διατηρηθούν!
Μάιος του 2014
Άστατος και ο Μάιος , θα ξεκινήσει ανεμώδεις με βροχές στα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα που κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα , αυτό φαίνεται μέχρι γύρο στης 6 με 7 του μήνα. Ύστερα αφού ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα τμήματα που προανέφερα αναμένουμε κάποιες κακοκαιρίες που θα επηρεάσουν τα δυτικά με βροχές πάλι γύρω στης 13 του μήνα.
Γενικά μέχρι της 18 του μήνα το μετεωρολογικό ενδιαφέρον θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
Από της 20 και μετά του μήνα ο καιρός θα αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτιώσεις με κάποιες από τις υπόλοιπες μέρες του μήνα να έχουν συννεφιά και πιθανών να σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Στο τέλος του μήνα περιμένουμε ενισχυμένους ανέμους!
Ιούνιος του 2014
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα ξεκινήσει με κάποιες αστάθειες γενικά στα ορεινά τμήματα , θα υπάρχουν βέβαια και μέρες με καλοκαιρίας , γύρο στις 25 του μήνα και μετά οι αστάθειες φαίνεται ότι θα σταματήσουν και θα δώσουν τη θέση τους στη ζέστη!
Ιούλιος του 2014
Ο μήνας Ιούλιος θα ξεκινήσει με ηλιόλουστες και ζεστές μέρες , από τα μέσα του μήνα γύρο στις 15 με 17 αναμένονται κάποιες αστάθειες στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα.
Από τις 20 έως 23 του μήνα θα έχουμε κάποια πρώιμα μελτέμια που θα ρίξουν και τη θερμοκρασία , μετά της 23 μέχρι το τέλος του θα έχουμε ζέστες!

ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΗΓΗ. merominia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: