Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

“Ανώνυμη” μηχανή αναζήτησης σημειώνει ρεκόρ το 2013

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo που δεν κρατά στοιχεία για τις αναζητήσεις των χρηστών εξυπηρέτησε περισσότερες από 1 δις. αναζητήσεις το 2013 καθώς μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν παρουσίασε μια εξαιρετική αύξηση δημοτικότητας.
Μέχρι την αποκάλυψη των αρχείων Σνόουντεν και το λεπτομερές ξεσκέπασμα της έκτασης της κρατικής εποπτείας, η μηχανή αναζήτησης ελάμβανε περίπου 1,5 εκατ. αναζητήσεις καθημερινά. Όμως, τις εβδομάδες και μήνες που ακολούθησαν την αποκάλυψη των αρχείων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο αριθμός των χρηστών υπερδιπλασιάστηκε.

Μέχρι τον Νοέμβριο, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν καθημερινά την ιστοσελίδα ενώ την Τρίτη 7 Ιανουαρίου η ιστοσελίδα είχε την μεγαλύτερη κίνηση στην ιστορία της 4.452.957 αναζητήσεις σε μια περίοδο 24 ωρών.
«Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ήταν μια μεγάλη χρονιά για εμάς», δήλωσε η DuckDuckGo σε ένα blogpost. «Ανυπομονούμε να ζήσουμε παρόμοιες στιγμές το 2014.
Έχουμε πολλά μεγάλα πράγματα που προγραμματίζονται για φέτος και ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά από τα θέματα που έχουν τεθεί. Επομένως, παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι».
Η τακτική προσέγγισης χρηστών της DuckDuckGo είναι αντίθετη από εκείνη της Google.
Η ιστοσελίδα δεν αποθηκεύει προσωπικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις IP, εμποδίζοντας τη διασύνδεση της αναζήτησης με μεμονωμένα άτομα, και διατηρεί τα δεδομένα ασφαλή από τρίτους, επιτρέποντας την κρυπτογράφηση ως προεπιλογή.
Παράλληλα η Google διατυμπανίζει ότι επί του παρόντος κάνει «πάνω από 1 τρισεκατομμύριο αναζητήσεις το χρόνο» στις 146 γλώσσες τις οποίες η εταιρεία εξυπηρετεί.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: