Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τραμπουκισμοί και ξύλο στα ελληνικά σχολεία

Πληγωμένος εγωισμός, θλίψη ανάμεικτη με οργή και ψυχολογία στο ναδίρ είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ταπείνωση που δέχεται ένα παιδί από μαθητές ίδιας ή διαφορετικής τάξης στα σχολεία ανά την ελληνική επικράτεια.
Το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με τη σιωπή να κυριαρχεί.

Την ανάγκη λήψης μέτρων, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας επεσήμανε και ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε σχολεία της χώρας, τουλάχιστον το 10% των μαθητών γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών.
 Όσον αφορά στους θύτες, ανέρχονται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών - κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής.
«Οι σοβαρές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου» ανέφερε ο υπουργός.
ΠΗΓΗ.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: