Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αναθερμαίνεται το σενάριο των εκλογών

Αναθερμαίνεται το σενάριο των εκλογών, μετά το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα αλλά και τις επερχόμενες εξελίξεις στην οικονομία.
Τα μηνύματα που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς προ ημερών από τις Βρυξέλλες δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα τού εάν οι εταίροι μας θα συνεχίζουν να μας στηρίζουν ή θα αξιώσουν την λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Η σπουδή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να αποσύρουν το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον ΦΑΠ προκειμένου να επαναφέρουν ένα «φιλικότερο» προς τον φορολογούμενο δείχνει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι υπολογίζουν πλέον τις αντιδράσεις των πολιτών που έχουν φθάσει σε οριακή κατάσταση όπως επίσης και των κοινοβουλευτικών τους ομάδων που ήδη έκαναν διαβήματα για τον υψηλό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως το θέμα «εκλογές» έχει μπει πλέον στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του.
Ο κ. Σαμαράς φοβάται μήπως το επόμενο διάστημα δημιουργηθεί χαώδες σκηνικό στην χώρα, όπως για παράδειγμα το Φθινόπωρο του 2011 όταν κατέρρευσε η κυβέρνηση Παπανδρέου έχοντας πετύχει το PSI διότι ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.
Και τα τελευταία γεγονότα με την δολοφονία του 34χρονου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας…
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: