Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Μ. Κατερίνης-ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την απώλεια του επί σειρά ετών διοικητικού μέλους της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης του αείμνηστου Μιχάλη Παπαργυρίου.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του εκλιπόντα, η Εστία διοργάνωσε τη Κυριακή το βράδυ 1 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα πολιτισμού των λειτουργικών εγκαταστάσεων της (πλατεία Πολιτισμού), μουσικό αφιέρωμα με μπαλάντες που απέδωσε θαυμάσια το μουσικό σχήμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης «τρεις και κόντρα».

Το σχήμα αποτελούμενο από τον Δημήτρη Παππά στην κιθάρα και το τραγούδι, τον Βασίλη Παππά στο πιάνο, τον Ορέστη Παππά στο μπουζούκι και την Καίτη Δάμπαση στο τραγούδι, γοήτευσαν όσους είχαν την τύχη να απολαύσουν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι με συγκίνηση και σεβασμό στο Μιχάλη κατέδειξαν ότι η κοινωνία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης δε λησμονεί τους ξεχωριστούς.




Είναι χαρακτηριστικό ότι η βραδιά που οι συντελεστές την επονόμασαν …οι τρεις και κόντρα τραγουδούν για το Μιχάλη αποτελεί την τελευταία εκδήλωση της απερχόμενης διοίκησης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και ιδιαίτερα του προέδρου της Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη που αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα μετά από σαράντα χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης.
Συγκινημένος ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε: « Ο Μιχάλης απόψε είναι μαζί μας.
Η βραδιά που του αφιερώνουμε είναι το λιγότερο στην τόσο τεράστια προσφορά του στην Εστία. Το κτίριο που μας φιλοξενεί το απέκτησε η Ε.Π.Μ. χάρις στις προσπάθειες του Μιχάλη. Και αυτό είναι ένα μέρος του επί δεκαπέντε χρόνια σημαντικού του έργου. Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών που μας απονεμήθηκε πρόσφατα ανήκει και στον Μιχάλη. Θα είναι πάντα στη μνήμη μας.»
Με ανάλογα συγκινητικά λόγια εκφράστηκαν για τον Μιχάλη Παπαργυρίου ο γενικός γραμματέας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Αναστάσιος Πολυχρονίδης που δήλωσε ότι οι τιμητικές αναφορές στον αείμνηστο θα έχουν συνέχεια, ενώ ο έφορος χορωδίας και αιμοδοσίας Αντώνιος Μπίντας σκιαγράφησε στις στιγμές που σημάδεψαν τη διαδρομή του Μιχάλη στις δραστηριότητες της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών.
Από πλευράς του εκλιπόντα ο υιός του Δημήτρης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ιδίου και της οικογένειας του προς όλους που τίμησαν τη μνήμη του πατέρα του, τόνισε: « Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, η συγκινητική βραδιά που μας προσέφεραν ο Δημήτρης Παππάς, τα παιδιά του Βασίλης και Ορέστης καθώς και η Καίτη Δάμπαση.
Για μια ακόμη φορά η Εστία Πιερίδων Μουσών μας έκανε και αισθανθήκαμε ότι πρώτα και πάνω από όλα ο σύλλογος αυτός είναι μια αξιοζήλευτη οικογένεια. Μέσα από την καρδιά μας ευχαριστούμε όσοι τίμησαν με την ευγενική τους παρουσία τη μνήμη του Μιχάλη Παπαργυρίου.»
Μαζί με το Δημήτρη Παπαργυρίου ήταν παρόντα στο μουσικό αφιέρωμα η σύζυγος του εκλιπόντα Ελένη, η κόρη Δέσποινα, η Όλγα σύζυγος του Δημήτρη και μικρή τους κόρη, καθώς και τα αδέλφια Ιωάννης και Αλέκος.
Τέλος τίμησαν με την παρουσία τους το μουσικό αφιέρωμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εστίας, αλλά και συγγενείς και φίλοι μεταξύ των οποίων ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: