Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συμφέρει βουλευτής ή δήμαρχος;

Βουλευτής ή δήμαρχος;
Το μείζον ερώτημα της νέας ελληνικής πολιτικής σκηνής που αιωρείται πάνω από τα πολιτικά στέκια.
Που υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και «λήψης αποφάσεων» εντός της βουλής ή με το αξίωμα του δημάρχου;
Σύμφωνα με τον κύριο Τζαμτζή, οι βουλευτικές αποδοχές πλέον δεν είναι ικανές να συντηρήσουν και να καλύψουν τα έξοδα με αποτέλεσμα οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές να ζορίζονται και ίσως να αναγκάζονται να καταφύγουν και σε άλλες «σκοτεινές» μεθόδους.
Τι συμβαίνει όμως με τους δημάρχους και γιατί όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν με τις εκλογές να πλησιάζουν;
Μήπως το γεγονός πως όποιος κάθεται στον θρόνο του δημάρχου μπορεί να δράσει ανεξέλεγκτα και να θεσπίσει δημοτικά τέλη για οποιαδήποτε αφορμή και χωρίς ουσιαστικό λόγο;
Δεν είναι πολύ μακρινή η έκθεση του Γ. Καμίνη, που ως Συνήγορος του Πολίτη ανέφερε πως στις περισσότερες περιπτώσεις θέσπισης δημοτικών τελών η νομική τους βάση είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό «εύθραυστη».
Ένα ακόμη «κίνητρο» για τους υποψήφιους δημάρχους που καίγονται για τις εκλογές είναι και τα δημοτικά έργα.
Οι διαγωνισμοί «φάντασμα» και οι απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους χωρίς έγκριση και με υπέρογκα πόσα που χρεώνονται οι δημότες και «κανείς» δεν ξέρει σε ποιες τσέπες καταλήγουν ενώ πάρτι γίνεται και με την δημοτική αστυνομία και διάφορα πρόστιμα τα οποία χωρίς λόγο παραφουσκώνονται και διπλασιάζονται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Κακά τα ψέματα όμως το μεγάλο κόλπο για τους δημοτικούς άρχοντες κατά κοινή ομολογία όμως βρίσκεται στις τοπικές καφετέριες.
Άραγε πως γίνεται να γεμίζουν τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι δημοτικοί χώροι με τραπεζάκια και καρέκλες από διάφορα δημοτικά στέκια της εκάστοτε περιοχής; Με ποια κριτήρια καταφέρνει κανείς να αυξήσει την χωρητικότητα του μαγαζιού του;
Τελικά τι συμφέρει στις μέρες μας;
Τι να δασκαλέψουμε τα παιδιά μας να έχουν σαν όνειρο. να γίνουν βουλευτές ή δήμαρχοι;
Ποιο αξίωμα έχει πιο γεμάτες τσέπες;
Η απάντηση στις δημοτικές εκλογές που έρχονται και στην μάχη που θα δοθεί για το ποιος θα «υπερασπίσει τα συμφέροντα» των δημοτών του.
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: