Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αυτοπεποίθηση στα ύψη!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να βρίσκουμε την ταυτότητά μας στις σχέσεις μας, στην εργασία, στα επιτεύγματα, στην προσωπικότητα και στο σώμα μας.
Είναι ευρέως κοινό πως οι άνθρωποι τείνουν να ταυτίζονται με τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους.
Από την ίδια τη φύση τους, αυτά τα αντικείμενα είναι πάντα διαφορετικά, και εφ “όσον έχουν συνδέσει την ταυτότητά τους με αυτά, δεν μπορούν να μάθουν πραγματικά τον ίδιο τους τον εαυτό.
Μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς, όταν τα πράγματα πάνε προς την κατεύθυνση που θέλουν, αλλά θα αισθάνονται πάντα ένα ρεύμα αστάθειας ή ανασφάλειας, επειδή μέρος της ζωής τους εξαρτάται και καθορίζεται ουσιαστικά από τους γύρω τους.
Από την άλλη πλευρά είναι αρκετοί και εκείνοι που προτιμούν να ταυτίζονται με τον εσωτερικό τους κόσμο, την αμετάβλητη ουσία της ψυχής τους.
Όταν συνειδητοποιούμε τον αληθινό εαυτό μας, δεν αισθανόμαστε συνδεδεμένοι με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας, βιώνουμε άπειρη δημιουργικότητα, αισθανόμαστε πράγματα και καταστάσεις χωρίς περιορισμό, παύουμε να είμαστε φοβισμένοι και απρόθυμοι να κάνουμε το βήμα προς το άγνωστο, ενώ παράλληλα, βιώνουμε την αυθόρμητη εκπλήρωση των επιθυμιών μας.
Η αληθινή αυτοεκτίμηση προέρχεται από την ανακάλυψη του ποιοι πραγματικά είμαστε και τι αξίζουμε.
Μόλις ξυπνήσετε από τον λήθαργο που βρίσκεστε βασισμένοι στους γύρω σας, θα μπορέσετε να αυξήσετε το εγώ σας και να οικοδομήσετε μια εξωτερική αίσθηση της αυτο-αξίας σας.
Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε πολλά από τον εαυτό σας.
Απλά, προσπαθήστε να γνωρίσετε τον εαυτό σας και κατ’ επέκταση την ταυτότητά σας.
Έτσι, ζώντας ελεύθεροι και ανυπότακτοι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζωή αφθονίας, χαράς και ικανοποίησης.
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: