Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες το 50% κάθε παραλίας

Η μάχη για μια ελεύθερη θέση στην παραλία αποτελεί μόνιμη εστία ταλαιπωρίας για τους λουόμενους τα καλοκαίρια.
Σε αυτήν επιχειρεί να βάλει τέλος μία από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό μαζί με άλλες που επιβλήθηκαν λόγω των έντονων αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, αντιπολίτευση αλλά και από στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι τουλάχιστον το 50% του εμβαδού κάθε παραλίας της χώρας θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό και θαλάσσια ποδήλατα, προκειμένου να μην εμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και να εξασφαλίζεται ικανός χώρος για όσους δεν επιθυμούν να πληρώσουν.
Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο έληξε χθες με την κατάθεση 1.088 σχολίων, αριθμού-ρεκόρ για το opengov.gr, και ενώ έχουν συγκεντρωθεί κοντά στις 150.000 ηλεκτρονικές υπογραφές πολιτών ενάντια στον νόμο μέσα από δύο διαδικτυακές πλατφόρμες.
Πάνω από 100.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν μόνο στην πλατφόρμα της WWF, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Δ. Καραβέλλας που συναντάται σήμερα με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Α. Γούναρη.
ΠΗΓΗ.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: