Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή της Σερβίδας Ana Stevanovic προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Μπράβο σε σας! Είστε αξιέπαινοι!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είναι μια ομάδα πολιτών τους οποίους γνώρισα τις τελευταίες ημέρες και έμεινα έκπληκτη από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.
Μια απλή ομάδα πολιτών οι οποίοι καταφέρνουν να συνεννοηθούν μέσα από έναν μοναδικό κώδικα επικοινωνίας και μια υποδειγματική οργάνωση.
Οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να οργανώσουν την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα μου, στέλνοντας χθες, 20 τόνους τρόφιμα και νερά στους συμπατριώτες μου. 
Το επόμενο φορτηγό
Τους κάλεσα στο τηλέφωνο τη Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ και την επόμενη μέρα ήταν όλα έτοιμα!!!Πακεταρισμένα τρόφιμα, μηχανογραφημένες καταστάσεις, έτοιμο μεταφορικό μέσο, ομάδα αποστολής, δελτία τύπου, επαφές με προξενεία.
Μια απίστευτη οργάνωση!
Μπράβο σε όλους σας!
Σε όλους εσάς που οργανώσατε αυτή την αποστολή, στους "Γιατρούς του Κόσμου", αλλά και σε όλους τους Έλληνες φίλους του σέρβικου λαού, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προσέφεραν αυτή τη σημαντική βοήθεια.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αξίζεις συγχαρητήρια!
Τώρα καταλαβαίνω γιατί μιλάει όλη η Ελλάδα για σας.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί το φορτηγό που έφτασε σήμερα στο Βελιγράδι, ήταν το πρώτο που στάλθηκε από την Ελλάδα. Αυτό φάνηκε από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η αποστολή στα σερβικά σύνορα. Εσείς κάνατε την αρχή και σπάσατε τον πάγο.
Οι επόμενες αποστολές θα είναι εύκολες χάρη σε σας.
Είμαι τόσο περήφανη αλλά και συγκινημένη!
Δεν σας κρύβω, πως χθες, βλέποντας το φορτηγό να ξεκινάει μπροστά από τον Καπνικό Σταθμό για την πατρίδα μου, έμεινα στο αυτοκίνητό μου κλαίγοντας από χαρά και περηφάνια.
Σας ευχαριστώ γι αυτή την μοναδική εμπειρία!
Απλά, δεν έχω λόγια...
Αύριο, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, εκεί που συγκεντρώθηκαν τα τρόφιμα, στις 9 το βράδι, οργανώνεται μουσική βραδιά.
Τα παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας μου είπαν να μεταφέρω σε όλα τα μέλη της σερβικής κοινότητας της Κατερίνης, πως είμαστε καλεσμένοι τους και θα μας περιμένουν.
Ana Stevanovic
ΥΓ από την ΕΟΔνΠ:
Η οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, που στάλθηκε σήμερα στη Σερβία, σε ένα άλμπουμ 70 φωτογραφιών: https://www.dropbox.com/sh/02rtmhefvpz26fo/AADgnDMttnZW3HFRUK5vYAaBa
Ο σύνδεσμος του άρθρου για τα κοινωνικά δίκτυα: http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=1243&Itemid=1

Το επόμενο φορτηγό:

Image
Η συγκέντρωση τροφίμων, πόσιμου νερού και ειδών καθαρισμού, στον Καπνικό Σταθμό, συνεχίζεται! 
Αγαπητοί συμπολίτες,
Μετά από ταξίδι 14 ωρών, πριν λίγο, Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, η αποστολή με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σερβία, έχει φτάσει στον τελικό προορισμό της και παραλήφθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν:
  • τη χαρτοβιομηχανία «ΜΑΧΙ»
  • την εταιρία ενδυμάτων Pionner London A.E.
  • την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας
  • την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας
  • τη «Μητέρα Γη»
  • την «Κουζίνα Αλληλεγγύης»
  • τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που προσέφεραν απλόχερα, ότι μπορούσε ο καθένας και βέβαια
  • τους φίλους της σέρβικης κοινότητας που ζουν μόνιμα στην πόλη μας,
για την πολύτιμη βοήθειά τους στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Σερβίας.
Η συγκέντρωση τροφίμων, πόσιμου νερού και ειδών καθαρισμού συνεχίζεται!
Ήδη ετοιμάζουμε την επόμενη αποστολή, αυτή τη φορά προς την Banja Luka της Βοσνίας. Το επόμενο φορτηγό θα ξεκινήσει την Τρίτη το πρωί, 27 Μαΐου 2014. Αν κι εσείς επιθυμείτε να βοηθήσετε, προτείνουμε στην παρέα σας, στη γειτονιά σας, στο γραφείο σας, στην ομάδα σας, στο σύλλογό σας κάτι πολύ απλό: συγκεντρώσετε 80 ευρώ και αγοράστε, στη χονδρική, μια παλέτα (700 λίτρα) με πλαστικά μπουκάλια νερό. Νερό! Αυτό, πρωτίστως, χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας στις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι παλεύουν μέσα στις λάσπες και δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιείται καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) από τις 10:00 έως τις 22:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Η οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, που στάλθηκε χθες στη Σερβία, σε ένα άλμπουμ 70 φωτογραφιών: https://www.dropbox.com/sh/02rtmhefvpz26fo/AADgnDMttnZW3HFRUK5vYAaBa
Ονόματα συνοδών αποστολής:
Γιατροί του Κόσμου: Άννα Μαΐλη, Νικήτας Κανάκης, Βαγγέλης Κουγκούλης, Δημήτρης Μισηρλής
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Βαγγέλης Γκούντας, Γιώργος Τσέργας, Θωμαή Μαχαιρίδου, Βέσνα Μακρίδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: