Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΕ.ΠΙΕΡΙΑΣ«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ ΤΗΣ 15ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ – ΡΗΤΙΝΗΣ»

Ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ ΤΗΣ 15ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ – ΡΗΤΙΝΗΣ» στον ανάδοχο από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.
Η μελέτη προϋπολογισμού 124.652,04 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) θα επιβλεφθεί και θα εγκριθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργω της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο που θα υποδείξει η μελέτη που ανατίθεται, θα αποκαταστήσει το σοβαρό πρόβλημα που προκάλεσε η κατολίσθηση στο 2ο χλμ της 15ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ – ΡΗΤΙΝΗΣ. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας με τα συνεργεία της το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος και συνεχείς ελέγχους του κατολισθητικού φαινομένου και της οδού, διασφαλίζοντας την κυκλοφορά στο εν λόγω σημείο.
Στο πλαίσιο της μελέτης περιλαμβάνονται επιμέρους μελέτες με βάση την κείμενη νομοθεσία, όπως τοπογραφικές, συγκοινωνιακές, γεωλογικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές. Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα προβεί σε όλες τις εργασίες που υποδεικνύονται από το φάκελο της μελέτης, όπου προβλέπεται για την οριστική επίλυση του προβλήματος η παράκαμψη της οδού στο σημείο της κατολίσθησης, βορειότερα από την υφιστάμενη οδό. Με την υλοποίηση του έργου παραδίδεται στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδός σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας.
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου που επισημαίνει τη σπουδαιότητα της μελέτης αλλά και την ανάγκη άμεσης εκτέλεσής της, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207 Κατερίνη, 30 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: