Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βαγγέλης Γιωτόπουλος:Ο Έλληνας Παγκόσμιος Φωτογράφος της Χρονιάς για το 2014

Ο Έλληνας φωτογράφος Βαγγέλης Γιωτόπουλος επέστρεψε από το ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας φωτογραφικής ομοσπονδίας (SWPP ) στο Λονδίνο, κερδίζοντας συνολικά τέσσερα από τα σημαντικότερα βραβεία του θεσμού.
Η συλλογή παγκόσμιων βραβείων (SWPP) για τον Βαγγέλη Γιωτόπουλο ξεκίνησε το 2010, όταν για πρώτη φορά βραβεύτηκε ως Φωτογράφος Της Χρονιάς στην κατηγορία Fine Art, τίτλο που κέρδισε και το 2011.
Στην συνέχεια ακολούθησαν πλήθος τίτλων και βραβείων.

Το 2012 και το 2013 ανακηρύχθηκε Φωτογράφος Της Χρονιάς της κατηγορίας Γάμου, ενώ το 2013 απέσπασε και τον τίτλο Associate -που κατέχει ένας μόνο ακόμη Έλληνας- και πάλι στην κατηγορία γάμου. Φέτος όμως, ανάμεσα σε περισσότερους από 17.000 φωτογράφους από όλο τον κόσμο και 30.000 συμμετοχές, ο Γιαννώτης φωτογράφος απέσπασε τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες κάνοντας ρεκόρ νικών στον διαγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος βραβεύτηκε με τον τίτλο:
Φωτογράφος της χρονιάς 2014, Media
Φωτογράφος της χρονιάς 2014,
Portrait Φωτογράφος της χρονιάς 2014,



Travel Και special award: Overall Winner of the Highest Gold's 2014, τη διάκριση δηλαδή του φωτογράφου με τα περισσότερα Χρυσά βραβεία για τη χρονιά που μας πέρασε.
Πριν τη βραδιά του τελικού, πέντε ακόμα φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιωτόπουλου (κατηγορίες Γάμος, Πορτραίτο,
Media, Documentary) και μία του γιού του, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, στην κατηγορία Γάμου, βραβεύτηκαν στον ετήσιο διαγωνισμό εκτυπώσεων της ομοσπονδίας.Who is who:
Ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος σπούδασε στη σχολή Focus και ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 1983.
Το 1987 δημιούργησε το Studio Γιωτόπουλος στα Ιωάννινα, στο οποίο σήμερα εργάζεται και ο γιος του Αλέξανδρος, επίσης φωτογράφος.
Ειδικεύεται στη φωτογραφία γάμου, ενώ δουλειές του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία διεθνώς. Κατέχει τον τίτλο EFIAP & LSWPP, είναι μέλος των PWS, SWPP, WPPI & ISPWP, ενώ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία (IPA Awards, WPPI, SWPP κ.ά.)
Τέλος, στο φετινό ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας φωτογραφικής ομοσπονδίας SWPP δεν διακρίθηκε μόνο ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος, αλλά και άλλος ένας φωτογράφος από τα Γιάννενα.
Ο Γιώργος Πλησίτης κέρδισε το βραβείο "Φωτογράφος της χρονιάς 2014, κατηγορία Γάμου" του Forum SWPP" (Members forum competition Wedding Category 2014), σε μια κατηγορία δηλαδή που ο νικητής ψηφίζεται από τα μέλη φωτογράφους του SWPP παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: