Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρώσος υπουργός Οικονομικών:"Εάν η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια θα το εξετάσουμε σοβαρά"!

Μετά την αμφισβήτηση της Ελλάδας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Ρωσία επικρατεί ενθουσιασμός για την νέα κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό φάνηκε και στη συνέντευξη του Ρώσου υπουργού Οικονομικών, Anton Siluanov στο CNBC.
Όπως σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος η Ρωσία είναι διατεθειμμένη να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας εάν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρήσει σε ένα τέτοιο αίτημα. Ο κ. Siluanov σημείωσε πως η Ελλάδα δεν ζητήσει κάτι τέτοιο ακόμα από τη ρωσική κυβέρνηση, αλλά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μίας τέτοιας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως υπογραμμίζει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών στο CNBC εάν μία τέτοια αίτηση από την Ελλάδα γίνει προς τη Ρωσία θα το εξετάσει η Μόσχα ιδιαίτερα σοβαρά και θα ληφθούν υπόψιν όλοι οι παράγοντες των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Το αμερικανικό δίκτυο το οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα καταχρεωμένη σημειώνει πως αυτή η δήλωση του Ρώσου αξιωματούχου έρχεται δύο ημέρες αφού η νέα αριστερή κυβέρνηση πήρε αποστάσεις από την επίσημη ευρωπαϊκή γραμμή για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
ΠΗΓΗ.eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: