Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ετοιμαστείτε να πληρώσετε τις “εθελούσιες” των τραπεζών

Το νέο μεγάλο σκάνδαλο που θα συγκλονίσει τη χώρα είναι τραπεζικό.
Φορολογούμενοι και καταθέτες ετοιμαστείτε να πληρώσετε την εθελούσια έξοδο από τις τράπεζες (ή τις αποζημιώσεις)
20.000 τραπεζοϋπαλλήλων και το κλείσιμο 1400 τραπεζικών καταστημάτων, που θα ρίξει τα ενοίκια κατά 65%.
Η αρνητική επίπτωση από την υλοποίηση αυτού του σχεδίου της τρόικας που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή δεν έχει υπολογισθεί, αν και ορισμένοι οικονομικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για μια αρνητική επίπτωση στην οικονομία της τάξης του 2% του ΑΕΠ.

Έως το τέλος του 2016, οι τραπεζοϋπάλληλοι θα μειωθούν στις 34.000 από 54.500 που ήταν στο τέλος του 2012, ενώ θα κλείσει και το 40% των καταστημάτων, δηλαδή ο αριθμός τους θα περιοριστεί στα 2.100 από 3.500.
Το 70% του κόστους λειτουργίας των τραπεζών είναι αμοιβές προσωπικού.
Όλα αυτά θα κληθούν να τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, καθώς το κράτος ελέγχει το 85-90% του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ένα ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που προσφέρει bonus μέχρι 170.000 ευρώ (μικτά) πλέον της νόμιμης αποζημίωσης.
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το οικονομικό κίνητρο για πρόωρη αποχώρηση φτάνει τις 200.000 ευρώ (μικτά).
Η Alpha Bank δεν πρόκειται μέσα στο έτος να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι οι εργαζομένου που φεύγουν για να συνταξιοδοτηθούν, εισπράττουν μεγάλο εφάπαξ, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. κ.ο.κ.
Τη στιγμή που η αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων έχει φτάσει στο “αμήν” το κράτος θα πληρώσει χρυσό των «εξορθολογισμό» των τραπεζών…
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ξεδιάντροπη αφανή φορολογία των πολιτών, υπέρ των τραπεζιτών!
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: