Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γκάφες… Champions League

Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα με το συμβόλαιο που υπάρχει ανάμεσα σε ΕΡΤ 
και ΤΕΑΜ (η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League για λογαριασμό της UEFA).
Οι προθεσμίες πιέζουν πλέον ασφυκτικά και οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας περιμένουν να πάρουν απαντήσεις από το ελληνικό κράτος και τα αρμόδια υπουργεία.
Για την ακρίβεια περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται από την περασμένη σεζόν και τη δέσμευση ότι οι αγώνες της διοργάνωσης που ξεκινούν με τα πλέι οφ σε τρεις εβδομάδες θα μεταδοθούν από το νέο φορέα.

Η ΤΕΑΜ δεν έχει λάβει ξεκάθαρη απάντηση στις συναντήσεις που έκανε με οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης και αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο έως το τέλος του μήνα θα προχωρήσει σε δικαστική διεκδίκηση του συνολικού ποσόυ που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή περίπου 32 εκ. ευρώ για τριετή συνεργασία.
Αυτό που «καίει» την TEAM είναι να εξασφαλίσει τα χρήματά της, διότι όπως έχει λεχθεί χαρακτηριστικά προς την ελληνική πλευρά «εάν άλλα δύο κανάλια στην Ευρώπη έκαναν το ίδιο και αθετούσαν τους όρους του συμβολαίου θα είχε διαλυθεί όλη η διοργάνωση».
Το ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να πληρώσει τα χρήματα για μια διοργάνωση την οποία τελικά δεν θα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ενώ η επιλογή της UEFA να δώσει τα εκτός NOVA παιχνίδια σε άλλο ελεύθερο κανάλι δεν είναι απλή υπόθεση. Αφετέρου δεν θέλει να ρισκάρει να χάσει τις ρήτρες από το συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αφετέρου δεν είναι εύκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος.
Ίσως ο ΑΝΤ1, με τον οποίο υπάρχει συνεργασία για το Europa League;
Υπάρχει αυτή η φήμη…
Οι ημερομηνίες, πλέον, πιέζουν φορτικά.
Και πλέον δεν αποκλείεται καθόλου να μη μεταδοθεί ο ένας εκ των αγώνων του ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ, όπως φυσικά και να μειωθούν τα χρήματα από το market pool προς τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση.
Το χειρότερο, πάντως, θα είναι να πρέπει να πληρωθούν εκατομμύρια ευρώ για μια ανενεργή συμφωνία, με τον Έλληνα πολίτη πάλι «κερατά και δαρμένο» καθώς θα έχουν βγει από τη δική του τσέπη λεφτά για ένα προϊόν που δεν θα φτάσει ποτέ στο σπίτι του…
ΠΗΓΗ. rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: