Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Παίξτε με τους αριθμούς και τη διατροφή σας!

Ένας και μόνο αριθμός είναι αρκετός για να ωφελήσει θετικά την υγεία σας.
Μπορεί να σας εμπνεύσει και να σας παρακινήσει, έτσι ώστε να διαφοροποιήσετε τις συνήθειές σας. Με μικρά μυστικά είστε ικανοί να αλλάξετε όχι μόνο την καθημερινότητά σας, αλλά και ολόκληρη τη στάση ζωής σας.
Ξέρατε πως:

42% αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακή νόσο, εάν καταναλώνουμε μια μερίδα επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, όπως, μπέικον, λουκάνικα κ.λ.π..
288 περισσότερες θερμίδες μπορεί να καταναλώσουμε, εάν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση.
8 τροφές είναι οι πιο πλούσιες σε βιταμίνη C: η κόκκινη γλυκιά πιπεριά, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, η πράσινη πιπεριά, τα γκρέιπφρουτ, οι φράουλες και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
22 περίπου κουταλάκια ζάχαρη καταναλώνει ο μέσος άνθρωπος, χωρίς να το γνωρίζει, τα οποία είναι συνήθως κρυμμένα σε τροφές όπως χυμοί, επεξεργασμένα τρόφιμα, σάλτσες ακόμα και σε φρούτα.
1 πορτοκάλι περιέχει:
βιταμίνη C – ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου, βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου από τον οργανισμό και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Β- καροτίνη – θωρακίζει τα κύτταρα, αποτρέπει την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου.
Ασβέστιο – βοηθάει να έχουμε γερά δόντια και κόκαλα, δρα ενάντια στην οστεοπόρωση, ελέγχει την πίεση και ηρεμεί τα νεύρα.
Κάλιο – Ρυθμίζει την κατανομή του νερού στο σώμα, καθώς και τη διέγερση των μυών και των νεύρων. Μειώνει τον κίνδυνο της υπέρτασης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.
Μαγνήσιο – βοηθάει στη μείωση του στρες.
Πηκτίνη – αποτοξινώνει τον οργανισμό από τους ρύπους και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
30% αυξάνεται ο μεταβολισμός μας, εάν ξεκινήσουμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας σωστά, πίνοντας άφθονο νερό κάθε μέρα.
20% των γυναικών πίνουν λιγότερο νερό, από όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους κάθε μέρα.
40% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ενός ενήλικα, καλύπτει μία μερίδα τυρί φέτα (65 γρ.).
30 μόλις θερμίδες έχει μια μερίδα μπρόκολο, το οποίο είναι γνωστό όχι μόνο ως σύμμαχος στην καλή διατροφή, αλλά και σαν όπλο για την πρόληψη του καρκίνου.
ΠΗΓΗ. post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: