Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αλλάζει ρότα η Philip Morris–Παπαστράτος

Γράφει ο Γεώργιος Δούκας
Πρόεδρος Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η καπνοβιομηχανία Philip Morris –Παπαστράτος αλλάζοντας τη Στρατηγική της Φιλοσοφία απέναντι στο Λιανεμπόριο Καπνικών δηλώνει με τον ποιο τρανταχτό τρόπο και στην πράξη ότι μετά από πάροδο 4 ετών έχει την τόλμη να παραδεχτεί τα λάθη της.
Με μία κίνηση ΜΑΤ στην Σκακιέρα του Λιανεμπορίου Καπνικών δηλώνει ότι στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ώστε να επανέλθουν σταδιακά τα Ποσοστά Λιανεμπορίου Καπνικών που υπήρχαν πριν το 2009.

Το νέο προϊόν Marlboro Touch 15gr καπνός για Στριφτά Τσιγάρα με Ονομαστική Τιμή για τον Καταναλωτή 3,60 € δίδει περιθώριο κέρδους στον Λιανέμπορο 8,3% = 0,30 € .
Στην αρχή ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής ήμουν πολύ επιφυλακτικός εάν επρόκειτο για μια κίνηση πυροτέχνημα όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια με την τοποθέτηση νέου προϊόντος.
Ως είχα υποχρέωση με τον ρόλο του θεσμικού παράγοντα το έψαξα σε βάθος για να δω προθέσεις της εν λόγο Εταιρείας για αυτήν την συγκεκριμένη κίνηση.
Οι εγγυήσεις που μου εδόθησαν από την Διοίκηση της Philip Morris-Παπαστρατος καθώς και από τον Πρώτο Αντιπρόσωπο τους στην Ελλάδα κ. Γεώργιο Μούχαλη είναι μία και μοναδική.
Η PHILIP MORRIS–ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΟΤΑ ΥΠΕΡ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τηρηθεί η υπόσχεση που μου εδόθη σε πρώτη φάση προφορικά αλλά και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και γραπτές εγγυήσεις.
Ένα από τα Πάγια Αιτήματα μας προς όλες τις Καπνοβιομηχανίες ήταν ότι αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν με το πρόσχημα της ακριβής φορολογίας (Ε.Φ.Κ) μεγαλύτερα ποσοστά εμπορικού κέρδους στο Λιανεμπόριο στα τσιγάρα ας έδιναν στον καπνό του στριφτού τσιγάρου ο οποίος έχει διαφορετική φορολογία.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν εισακουστήκαμε από καμία εγχώρια ή αλλοδαπή καπνοβιομηχανία διότι αναμεταξύ τους υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός όσο αφορά τα μερίδια αγοράς αυτών.
Η Philip Morris–Παπαστράτος έστω και αργά τόλμησε να κάνει το αυτονόητο μετά από τα 4 «πέτρινα» χρόνια του Λιανεμπορίου.
Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Ως Πρόεδρος του Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής είχα και έχω την ηθική υποχρέωση να επικροτώ κάθε ενέργεια καπνοβιομηχανιών προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και να καυτηριάζω έντονα κάθε λάθος στρατηγική που είναι σε βάρος του κλάδου μας.
Ήδη έχω αιτηθεί αίτημα προς όλες τις καπνοβιομηχανίες για συνάντηση με τις διοικήσεις αυτών ώστε ΑΜΕΣΑ να αναπροσαρμόσουν τιμές και ποσοστά Λιανεμπορίου όσον αφορά τα προϊόντα καπνού για στριφτό τσιγάρο ή πίπας στην παρούσα φάση ώστε να δοθεί μια ανάσα στο Λιανεμπόριο Καπνικών πριν την οριστική μας κατάρρευση αφού το συγκεκριμένο προϊόν κατέχει το 35% σε πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα δεχτώ ως φυσικό πρόσωπο αλλά και ως θεσμικός παράγοντας την οποιαδήποτε δικαιολογία χρονοτριβή ή αδιαφορία όλων την καπνοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ Ή ΠΙΠΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ 8,3% ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ.
Αυτό είναι άμεση απαίτηση του Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής διότι η πρώτη καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα το έκανε πράξη!
Εάν δεν ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα μας δεν θα ευθύνομαι για αυτά που θα συμβούν στο χώρο του Λιανεμπορίου και ο νοών νοείτο…
Για τους μη γνωρίζοντες σας αναφέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι πόσο εύκολα μπορούν να δοθούν τα ποσοστά μας.

Καπνός 15gr = Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 2,986300

Καπνός 15gr Λιανική Τιμή 3,40 € = 3,304004 Τιμή αγοράς για Λιανεμπόριο Καπνικών

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ + ΔΙΚΤΥΟ = 0,317704 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ = 0,095996 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ

Η Philip Morris–Παπαστράτος έπραξε το αυτονόητο.

Έβαλε στον καπνό 15gr Λιανική Τιμή 3,60 € και το έδωσε όλο στα Περίπτερα–Καπνοπωλεία!
Δεν μείωσε καθόλου το εμπορικό κέρδος αυτής ούτε του δικτύου της.
Συμπερασματικά
Επειδή οι καπνοβιομηχανίες ορίζουν την ονομαστική τιμή έχοντας το μαχαίρι και το καρπούζι βάση της παγκόσμιας νομοθεσίας που υπάρχει μπορούν να δείξουν όποτε αυτές αποφασίσουν πως πρέπει να οδηγηθούν οι εξελίξεις στην αγορά αυτή.
Πέραν όμως όλων των άλλων βασικό για όλους τους συναδέλφους είναι η στάση των καπνοβιομηχανιών σε θέματα που αφορούν θεσμικά προβλήματα του Κλάδου κλπ.
Για πρώτη φορά η Philip Morris–Παπαστράτος με διαβεβαίωσε, αυτό ελπίζω να κάνουν και οι άλλες καπνοβιομηχανίες όταν συναντηθώ μαζί τους, ότι η πρόθεση τους είναι να ομαλοποιηθεί η αγορά του Λιανεμπορίου Καπνικών και να εξαλειφθούν για πάντα όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν.
Το Συνδικάτου Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής πριν την κατάθεση ολοκληρωμένης Πρότασης προς την Νέα Κυβέρνηση και τα Αρμόδια Οργανα θα συζήτηση και θα πάρει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για όλους μας.
Ως θεσμικό και τεχνοκρατικό Συνδικαλιστικό όργανο θα υποστηριχτεί η προσπάθεια της Philip Morris – Παπαστράτος και θα κρίνουμε ανάλογα με την στάση της κάθε καπνοβιομηχανίας την συμπεριφορά μας απέναντι τους.
Τα ψέματα τελείωσαν για όλους!
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: