Η κακή διατροφή, η ελλιπής άσκηση και ο μοντέρνος τρόπος ζωής των παιδιών αποτελούν αιτία για αυξημένη χοληστερίνη σε αυτή τη νεαρή ηλικία.
Η παιδική χοληστερίνη σχετίζεται άμεσα με το βάρος, τη διατροφή και την άσκηση.
Σε άλλες όμως, περιπτώσεις, τα γονίδια είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή της.
Τα παιδιά με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης κινδυνεύουν με πρώιμη αθηρωμάτωση και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.
Επομένως, έχει μεγάλη σημασία τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση της χοληστερόλης τους και κυρίως να προειδοποιηθούν εγκαίρως για τους κινδύνους του καπνίσματος.
Το κάπνισμα σε συνδυασμό με τη χοληστερίνη, μπορεί να προκαλέσει τεράστια βλάβη στα αγγεία με κίνδυνο εμφράγματος ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, κάτω των 40.
Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της αυξημένης χοληστερίνης που εμφανίζεται στα παιδιά είναι σημαντικός.
Σε καθεμία από τις αιτίες εμφάνισής της (γονίδια, παχυσαρκία κ. ά.) κρίνεται απαραίτητη η τήρηση αυστηρού διαιτολογίου.
Τροφές που θα πρέπει να αποφεύγονται ή τουλάχιστον να μην καταναλώνονται τακτικά είναι:
Κόκκινο κρέας, λουκάνικα, σαλάμια.
Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως βούτυρο και κίτρινο τυρί.
Βιομηχανικά επεξεργασμένες τροφές, όπως μπισκότα και κρουασάν.
Γλυκά, πάστες.
Από την άλλη πλευρά, τροφές που θα ήταν καλό να καταναλώνονται είναι:
Ελαιόλαδο.
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως ω-6 και ω-3.
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια.
ΠΗΓΗ.post4life.gr
Η παιδική χοληστερίνη σχετίζεται άμεσα με το βάρος, τη διατροφή και την άσκηση.
Σε άλλες όμως, περιπτώσεις, τα γονίδια είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή της.
Τα παιδιά με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης κινδυνεύουν με πρώιμη αθηρωμάτωση και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.
Επομένως, έχει μεγάλη σημασία τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση της χοληστερόλης τους και κυρίως να προειδοποιηθούν εγκαίρως για τους κινδύνους του καπνίσματος.
Το κάπνισμα σε συνδυασμό με τη χοληστερίνη, μπορεί να προκαλέσει τεράστια βλάβη στα αγγεία με κίνδυνο εμφράγματος ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, κάτω των 40.
Ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της αυξημένης χοληστερίνης που εμφανίζεται στα παιδιά είναι σημαντικός.
Σε καθεμία από τις αιτίες εμφάνισής της (γονίδια, παχυσαρκία κ. ά.) κρίνεται απαραίτητη η τήρηση αυστηρού διαιτολογίου.
Τροφές που θα πρέπει να αποφεύγονται ή τουλάχιστον να μην καταναλώνονται τακτικά είναι:
Κόκκινο κρέας, λουκάνικα, σαλάμια.
Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως βούτυρο και κίτρινο τυρί.
Βιομηχανικά επεξεργασμένες τροφές, όπως μπισκότα και κρουασάν.
Γλυκά, πάστες.
Από την άλλη πλευρά, τροφές που θα ήταν καλό να καταναλώνονται είναι:
Ελαιόλαδο.
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως ω-6 και ω-3.
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια.
ΠΗΓΗ.post4life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου