Μία συνταγή για τους τεμπέληδες καλοφαγάδες
Τι θα χρειαστείτε:
πατάτες
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο ή ελαιόλαδο
μπέικον, τριμμένο τυρί προαιρετικά
Πώς θα τις μαγειρέψετε:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά και προσεκτικά τις πατάτες αφαιρώντας όλα τα χώματα και σκουπίζουμε.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες κατά τόπους, ώστε να περνάει ο αέρας μέσα όσο θα βρίσκονται στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τις τοποθετούμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία. (Ο χρόνος διαφέρει και εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και το φούρνο. Μία μέτρια προς μεσαία πατάτα θα χρειαστεί γύρω στα 10-12 λεπτά. Για αρχή, όμως, προγραμματίστε και ψήστε για 5 λεπτά και δείτε εάν η επιφάνειά της είναι πιο μαλακή. Η πατάτα θα είναι έτοιμη όταν η φλούδα της είναι ζαρωμένη και μπορείτε την πιέσετε).
Κόβουμε την πατάτα στη μέση και βάζουμε βούτυρο (το οποίο θα λιώσει αμέσως) ή ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. (Εάν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στις πατάτες μας, τότε το έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρει προτού σερβίρουμε. Το προσθέτουμε και αυτό μαζί με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά).
post4life.gr
Τι θα χρειαστείτε:
πατάτες
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο ή ελαιόλαδο
μπέικον, τριμμένο τυρί προαιρετικά
Πώς θα τις μαγειρέψετε:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά και προσεκτικά τις πατάτες αφαιρώντας όλα τα χώματα και σκουπίζουμε.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες κατά τόπους, ώστε να περνάει ο αέρας μέσα όσο θα βρίσκονται στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τις τοποθετούμε στο φούρνο και τις ψήνουμε για 5 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία. (Ο χρόνος διαφέρει και εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και το φούρνο. Μία μέτρια προς μεσαία πατάτα θα χρειαστεί γύρω στα 10-12 λεπτά. Για αρχή, όμως, προγραμματίστε και ψήστε για 5 λεπτά και δείτε εάν η επιφάνειά της είναι πιο μαλακή. Η πατάτα θα είναι έτοιμη όταν η φλούδα της είναι ζαρωμένη και μπορείτε την πιέσετε).
Κόβουμε την πατάτα στη μέση και βάζουμε βούτυρο (το οποίο θα λιώσει αμέσως) ή ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. (Εάν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στις πατάτες μας, τότε το έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρει προτού σερβίρουμε. Το προσθέτουμε και αυτό μαζί με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά).
post4life.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου