Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΕΣΕΤ ΔΤ Πετυχημένο το 50ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο στην Πιερία

Η Πανελλήνια Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, επέλεξε φέτος την Πιερία για την διεξαγωγή του ετήσιου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της, το οποίο κάθε χρόνο διοργανώνεται σε κάποια περιφερειακή πόλη της χώρας.
Η επιλογή αυτή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΤ – που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Πιερία – αποδείχτηκε πως ήταν ιδανική αφού χάρις στην συνεργασία συνδιοργανωτών και φορέων το συνέδριο - κατά κοινή ομολογία – ήταν από τα πλέον πετυχημένα.

Το θέμα του συνεδρίου «Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης – Πολιτισμός – Τουρισμός» - "Η σχέση, η αλληλεπίδραση, η περίοδος κρίσης και οι δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την ανάκαμψη", οι πολύ καλές εισηγήσεις πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, ανθρώπων του πολιτισμού και του τουρισμού έδωσαν το έναυσμα για διάλογο, συζήτηση, αλλά και κατάθεση προτάσεων για συνέργιες μεταξύ των Μέσων Ενημέρωσης και Φορέων του Πολιτισμού και του Τουρισμού.








Η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος φετινού 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με την παρουσία των τριών προξένων των συνεργαζόμενων – τιμώμενων χωρών του Φεστιβάλ, Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας, ήταν μια ακόμη καλή είδηση για τους δημοσιογράφους – συνέδρους.
Το φετινό 50ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με απόφαση του υπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου ο οποίος και τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ήταν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας ενώ χορηγοί του ήταν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι «ΔΙΟΝ», το Ράδιο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».
Σημαντικές ήταν επίσης οι χορηγίες των Ξενοδοχειακών μονάδων «CAVO OLYMPO», «LITOHORO OLYMPUS RESORT», «POSEIDON PALACE» «OLYMPIAN BAY» «DION PALACE» «Αρχοντικό ΑΦΡΟΔΙΤΗ» «DIONISOS» καθώς και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας, του ΣυνεταιρισμούΚερασοπαραγωγών Ράχης «Άγιος Λουκάς», των παραγωγών τσαγιού Ολύμπου και των Οινοποιών: «Κτήμα Αδάμου», «Κτήμα Κούρτη – Οινόβιον» «Κτήμα Χρυσοστόμου» και «Νικ. Μάνου – ΑΣΤΕΡΙ». Χορηγίες που βοήθησαν επίσης στην άψογη φιλοξενία των συνέδρων που έφτασαν στην Πιερία από πολλά μέλη της Ελλάδας πρόσφεραν οι: «Κωνσταντόπουλος Α.Ε - «OLYMP», «ΔΙΟΣ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό», «Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ», «Ζαχαροπλαστεία ΑΝΤΩΝΙΟΥ» και τέλος τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Βροντούς και οι εθελοντές του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Όλους τους παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΤ, τους ευχαριστεί θερμά και τους συγχαίρει διότι ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, αποδεικνύοντας πως ο Ξένιος Δίας κατοικεί στην Πιερία. Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα από δημοσιογράφους – συνέδρους που φιλοξενήθηκαν στην Πιερία επιβεβαιώνουν την καλή φιλοξενία και την επιτυχία του συνεδρίου και την προσδοκία να γίνει αφορμή προβολής της Πιερίας στην ελληνική επικράτεια.
Η ΕΣΕΤ ευχαριστεί επίσης: τον Βουλευτή Γ. Κωνστανόπουλο για την παρουσία του και συμβολή του στην οργάνωση του συνεδρίου, την Αρχαιολόγο κ. Μαρία Ιατρού για την ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου, τον Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου για την διάθεση φύλακα και την ενημέρωση - ξενάγηση στην Αγία Τριάδα Ολύμπου.
Η ΕΣΕΤ ευχαριστεί τέλος όλους τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις εργασίες του 50ου Συνεδρίου της, καθώς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Πιερίας και τους δημοσιογράφους – μελή και μη της ΕΣΕΤ - που εργάζονται σ αυτά για την συμβολή τους στην προβολή του Συνεδρίου.
Το 50ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΕΤ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του δημοσιογράφου και εκδότη ΑΛΕΞΗ ΤΣΟΥΦΛΙΑ ο οποίος υπήρξε από τα πρώτα μέλη της ΕΣΕΤ και συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία σημαντικού πυρήνα δημοσιογράφων – μελών για την ΕΣΕΤ στην Πιερία.
Στην έναρξη του Συνεδρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του και ο εγγονός του Άρης Τσιουπλής παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΕΣΕΤ τιμητική πλακέτα
Επίσης η ΕΣΕΤ τίμησε τρεις δημοσιογράφους, από τα πρώτα μέλη της στην Πιερία, τους: Περικλή Χατζηγιάννη, Δημήτρη Σφήκα και Χρήστο Παπακωνσταντίνου.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134

Δεν υπάρχουν σχόλια: