Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Επιστρέφει το μισό δώρο στο δημόσιο;

Αλλαγές στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015
θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Μία από τις βασικές αλλαγές, σύμφωνα με το «Έθνος» θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

Στο ευρύτερο πλαίσιο των αλλαγών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί και εξορθολογισμός των έξτρα αμοιβών όπως τα νυχτερινά και τα οδοιπορικά.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση θέλει με το νέο μισθολόγιο να επιβραβεύονται αυτοί που πραγματικά δουλεύουν και είναι αποδοτικοί στην εργασία τους.
Ετσι ο μισθός θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα.
Πρόκειται για την ενεργοποίηση του Κινήτρου Επίτευξης Στόχων που αντιστοιχεί σε ένα μισθό το χρόνο και αποδίδεται σε όσους υπάλληλους επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο στους ίδιους όσο και στην οργανική ομάδα που απασχολούνται.
Μάλιστα η επιστροφή του 13ου μισθού θα ανεβάσει τις αποδοχές όσων είναι παραγωγικοί, θα κατεβάσει όμως το μισθό όσων κριθούν αντιπαραγωγικοί.
H επίτευξη στόχων θα συνδεθεί με την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όσοι πιάνουν το 50% των στόχων που έχουν αναλάβει θα ανεβαίνουν και μισθολογικό κλιμάκιο.
Σε ότι αφορά των έξτρα μισθό, αυτός θα έρχεται μισός για όσους φτάνουν το 90% των στόχων και ολόκληρος για όσους ξεπερνούν το 90%.
Τι θα αλλάξει στο δημόσιο
- Το 2015 έρχονται τέσσερις μεταρρυθμίσεις που είναι ανάμεσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας:
- Η αλλαγή της πολιτικής στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με τη θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου, όπου όλοι θα πληρώνονται βάσει προσόντων, θέσης ευθύνης και αποδοτικότητας,
- Θεσμοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου με βάσει την αποδοτικότητα και την επίτευξη των στόχων.
Ουσιαστικά επιστρέφει ο 13ος μισθός ως μπόνους για τους δημόσιους υπαλλήλους που θα καταφέρουν να πετύχουν στο 90% τους στόχους τους.
- Έως τα τέλη του 2014 θα πρέπει να υπάρξει μελέτη από την κυβέρνηση για μεταφορά κρατικών υπηρεσιών σε ιδιώτες προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ιδιώτες θα περάσουν η καθαριότητα των γραφείων και η φύλαξη των κτιρίων.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για τα; εφαρμόσει αυτά στις αρχές του 2015.
ΠΗΓΗ. reportazpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: