Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά:

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τις μαθήτριες, τους μαθητές και τη διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης για τη έμπρακτη στήριξη του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" της πόλης μας.
Η τοπική κοινωνία της Πιερίας συμμετείχε για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα της ΕΟΔνΠ για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με στόχο τη στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.
Μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 4 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις δικαιούχες οικογένειες.


Image
Φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση τροφίμων
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά
  • Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Τους υπαλλήλους της ΚΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
  • Το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρείου Κατερίνης
  • Τη διεύθυνση της Cooper Univel S.A.
  • Τις μαθήτριες και τους μαθητές του Β΄ΕΠΑΛ Κατερίνης όπως και τους εκατοντάδες ανώνυμους  συμπολίτες μας οι οποίοι στήριξαν την όμορφη αυτή προσπάθεια.
Image
Image
Image
Image 

Οι  «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
ξεκίνησαν ακριβώς πριν ένα χρόνο. Απώτερος σκοπός της ομάδας και των δράσεών της  είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης σημαντικού αριθμού κατοίκων του νομού Πιερίας. Ειδικότερα, άτομα και οικογένειες που μαστίζονται από ανεργία, οικονομική δυσπραγία και προβλήματα υγείας, έχουν τη δυνατότητα μέσα από το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" να καλύπτουν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους, προμηθευόμενοι  εντελώς δωρεάν, είδη διατροφής, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού .
Στους τελευταίους 12 μήνες η ομάδα των "Αλληλέγγυων" διέθεσε περισσότερους από 30 τόνους τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε 225 οικογένειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 300 νέες αιτήσεις οικογενειών που ζητούν τη στήριξη τη; ομάδας. Ολες οι αιτήσεις αξιολογούνται από μία 4μελή ομάδα έμπειρων Κοινωνικών Λειτουργών.
Οι στόχοι των "Αλληλέγγυων" είναι
  • συλλογή βασικών τροφίμων και η δημιουργία οικογενειακών πακέτων, τα οποία διατίθενται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Ν. Πιερίας.
  • Η συλλογή φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού
  • Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής των «Γιατρών του Κόσμου» στην Κατερίνη, η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα στελεχωθεί και από γιατρούς της τοπικής κοινωνίας.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: