Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την προστασία απειλούμενων ειδών

Πρόγραμμα για την προστασία ειδών υπό εξαφάνιση όπως οι ρινόκεροι, οι τίγρεις και οι ελέφαντες στην Αφρική και την Ασία, χρηματοδοτεί η Google, σύμφωνα με το BBC.
Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού προσέφερε 5 εκατ. δολάρια, αλλά και πολύτιμη τεχνογνωσία, στη μη κερδοσκοπική οργάνωση WWF, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία μη επανδρωμένα μίνι αεροσκάφη για την προστασία της άγριας πανίδας.
Τα μίνι αεροσκάφη, που θα φωτογραφίζουν και θα παρακολουθούν τα άγρια ζώα, ελέγχονται κεντρικά από υπολογιστές-ταμπλέτες.
Σύμφωνα με το WWF, πέρα από τα χρήματα, η Google θα παρέχει και εξειδικευμένο λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για να «χαρτογραφηθούν» οι περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη δράση λαθροθήρων.
Εδώ και μερικά χρόνια, όπως τονίζει το WWF, οι δραματικές συνέπειες της λαθροθηρίας και της πώλησης στη μαύρη αγορά μελών άγριων ζώων έχει μειώσει δραματικά συγκεκριμένους πληθυσμούς άγριων ζώων.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο 2012 έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις από λαθροθήρες σε ρινόκερους. Όπως αναφέρει το δίκτυο Traffic, την τελευταία πενταετία, μόνο στη Νότιο Αφρική, ο αριθμός των ρινόκερων που θανατώθηκαν από λαθροθήρες «εκτοξεύθηκε» από 13 σε 588.
Η δωρεά της Google στο WWF εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Global Impact Award της αμερικανικής εταιρείας.
Συνολικά, η Google έχει διαθέσει 23 εκατ. δολάρια, μέσω του Global Impact Award, σε επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ.my61news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: