Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Έπεσαν οι υπογραφές, έπεσε το «Ρούπελ» της Εθνικής;

Όσοι δεν τον είδατε, χάσετε.
Για τον Γιάννη Στουρνάρα λέω που βγήκε στους «Φακέλους» κατά το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».
Έστω κι έτσι όμως, η έκθεση στη δημοσιότητα είναι πάντα χρήσιμη, ειδικά όταν οι εποχές αυτές είναι γεμάτες «ένοχα μυστικά».
Σε ένα κρεσέντο ειλικρίνειας λοιπόν, ο κ. Στουρνάρας είπε στον συνομιλητή του: «Για να καταλάβετε πόση δουλειά έχουμε κάνει, δείτε τι λένε οι πιο σκληροί κριτές μας. Όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχα επισκεφτεί τον κ. Σόιμπλε μου είχε ενεχειρίσει μία λίστα με αυτά που δεν είχαν γίνει.
Τώρα που τον ξαναείδα με συνεχάρη, μου είπε: μα εσείς, τα κάνατε όλα!».
Είμαι βέβαιος πως το βίντεο αυτό όταν θα προβλήθηκε την επομένη στα γραφεία κάποιας εταιρίας επικοινωνίας, θα συνειδητοποίησαν πως ο Γιάννης Στουρνάρας δεν κατάλαβε τι είπε. Κατάλαβαν όμως όλοι όσοι τον παρακολούθησαν. Είπε με μια ευθύτητα που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά πως «τα κάνει όλα» για χάρη του Σόιμπλε.
Είναι σαφές πως ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει στη Γερμανία. Όχι γιατί η κόρη του ζει στην Αυστρία, όπως πληροφορηθήκαμε από την ίδια εκπομπή, μαζί με τη λεπτομέρεια πως θέλει να αγοράσει και σπίτι εκεί. Ανήκοντας στον σκληρό πυρήνα της ομάδας Σημίτη, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ηλίου φαεινότερον πως υπηρετεί συντεταγμένα τη λογική του «Ευρώπη πάση θυσία», σε αντίθεση με τις πιο εθνοκεντρικές επιλογές που επιβάλλουν οι σημερινές περιστάσεις.
Διότι όπως και να το δούμε, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε ως πατριωτικό καθήκον το να δοθεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στους Γερμανούς. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και από διάφορες πλευρές μαθαίνουμε πως υπάρχει (ενδεχομένως και να υπογράφηκε χθες– προχθές) MOU (memorandum of understanding) σύμφωνα με το οποίο η Deutsche Bank θα αποκτήσει στρατηγικό πακέτο της Εθνικής Τράπεζας, αφού προηγουμένως προικοδοτηθεί και με τις φθηνές καταθέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενδεχομένως και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με δυο λόγια, όπως κάνουν πάντα οι μεγάλοι ξένοι, αφήνουν τους τοπικούς παίκτες να κάνουν το consolidation, την συγκέντρωση, δηλαδή, να βάλουν τον κόπο και τα λεφτά της απορρόφησης και μετά παίρνουν αυτοί, το «έτοιμο προϊόν».
Έτσι, έγινε στο λιανεμπόριο, έτσι θα γίνει και στις τράπεζες.
Το «Ρούπελ» παραδίδεται και πάλι στους Γερμανούς. Πέφτει, από μέσα. Στην ουσία παραδίδεται η οικονομία της χώρας, ο αιμοδότης της, η προοπτική της. Πρόκειται ενδεχομένως για το τελικό χτύπημα. Η Γερμανία μέσα από την Εθνική θα ελέγξει τα πάντα: βιομηχανία, ξενοδοχεία, αστικά ακίνητα και …προσεχώς τα πετρέλαια! Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές βγήκε η αποτίμηση της Deutsche Bank για τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, αξίας 427 δισεκ. ευρώ. Οι άνθρωποι είναι ασυγκράτητοι, είναι βουλημικοί.

ΥΓ1: Τώρα όλο το έργο αρχίζει να «δένει». Αφού τσάκισαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI, τα ξανακουρεύουν τώρα με την περιβόητη επαναγορά και όταν σε δυο μήνες θα έχουν μηδενιστεί τα αποθεματικά τους, θα τους πάρουν τις μετοχές που κατέχουν για πενταροδεκάρες. Η κυβέρνηση θα υποχρεώσει τα Ταμεία να πουλήσουν. Το θέμα είναι πού θα βρει Διοικητικά Συμβούλια που θα υπογράψουν τη νέα κατοχή της χώρας. Αλλά θα μου πείτε: «πλάκα μας κάνεις, ο τόπος είναι γεμάτος Τσολάκογλου!».

ΥΓ2: Επειδή ο κ. Στουρνάρας είμαι βέβαιος πως έχει ως προτεραιότητα τη διαφάνεια, μπορεί να απαντήσει αν κατά τη γνώμη του είναι ηθικά σωστό και επαγγελματικά δεοντολογικό, εταιρεία που εξυπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας του ΤΑΥΠΕΔ να εξυπηρετεί και υποψήφιο αγοραστή μεγάλης ΔΕΚΟ; Αν δεν έχουμε σύντομα μια καθαρή απάντηση, θα αναγκαστούμε να ξαναρωτήσουμε και δεν θα το κάνουμε με την ίδια ευγένεια.

ΥΓ3: Θα χαιρόμουν αν το Μαξίμου έβγαινε να διαψεύσει το σημερινό άρθρο, μαζί με τα υστερόγραφα.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: