Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά απέπλευσαν για την Ανταρκτική

Ένας στόλος ιαπωνικών φαλαινοθηρικών απέπλευσε σήμερα από την Ιαπωνία
 με προορισμό την Ανταρκτική, για να κυνηγήσει φάλαινες, παρά τις απειλές της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας), όπως ανακοίνωσαν η μη
κυβερνητική οργάνωση Greenpeace και ο ιαπωνικός Τύπος.
«Η ναυαρχίδα Nissin Maru απέπλευσε σήμερα από τη νήσο Ινοσίμα που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας» δήλωσε ο Ζουνίσι Σάτο, ένας υπεύθυνος της Greenpeace στην Ιαπωνία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε από την πλευρά του πως άλλα τρία φαλαινοθηρικά σκάφη, τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι του Σιμονοσέκι (Δυτική Ιαπωνία), θα συναντήσουν στη θάλασσα τη ναυαρχίδα-εργοστάσιο.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. «Δεν αποκαλύπτουμε την ημερομηνία του απόπλου για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της. Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση, η υπηρεσία είχε αναφέρει πως ο στόλος «ελπίζει» να σκοτώσει έως τον Μάρτιο περίπου 935 μικρές και 50 κοινές φάλαινες.
Τον ιαπωνικό στόλο περιμένουν στην Ανταρκτική τα μέλη της ένωσης για την υπεράσπιση της φύσης Sea Shepherd, τα οποία έχουν υποσχεθεί να διαταράξουν όσο περισσότερο μπορούν αυτές τις φαλαινοθηρικές επιχειρήσεις. Η Sea Shepherd στέλνει σκάφη στην περιοχή για 9η φορά και φέτος έχει επιτύχει μια ανάπτυξη ρεκόρ: τέσσερα πλοία, ένα ελικόπτερο, τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα και περίπου 100 μέλη της.
Την περασμένη εβδομάδα οι ιαπωνικές Αρχές έκαναν γνωστό πως μέλη της Ακτοφυλακής θα βρίσκονται πάνω στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ιαπώνων από τους ελιγμούς παρενόχλησης της οικολογικής ένωσης.
ΠΗΓΗ.politrella.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: