Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το ακούσαμε κι αυτό: Είμαστε ....τεμπέληδες!

Όλη η Ελλάδα σχολιάζει με τα καλύτερα λόγια το έργο των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Κι όμως, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.
Σε μια συζήτηση, σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Ηλία Τσολακίδη, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ο κ. Παπαθανασίου αποκάλεσε τους ενεργούς πολίτες που μάχονται καθημερινά στο στίβο της ζωής, «τεμπέληδες».
Απολαύστε τον: ΕΔΩ  και ΕΔΩ
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου μας επιτέθηκε με πρωτοφανή τρόπο και απρεπείς εκφράσεις εναντίον των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συζήτηση.
Βάσει του αρχαιολογικού νόμου, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού που εκδίδεται ύστερα από γνωμοδότηση του ΚΑΣ και που διατυπώνεται ύστερα από αυτοψία κλιμακίου μελών του συμβουλίου, μπορούν να ορισθούν ζώνες προστασίας Α απόλυτης, και Β με όρους.
Στις 7 -12-2012 ήλθε επιτροπή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να διαμορφώσει μία καταρχήν επιτόπου άποψη για την ανάγκη οριοθέτησης ζωνών προστασίας για τον Ολυμπο.
Η επιτροπή εκδιώχθηκε από την πολιτική ηγεσία τους τόπου μας (Βουλευτής Ν.Δ. Γ. Κωνσταντόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μαυρίδου, Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σ. Χιονίδης, Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γ. Παπαθανασίου).
Μάλιστα ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκάλεσε την επιτροπή Persona non grata.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: