Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η Πιερία στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Μαϊου 2016, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, σε ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Φεστιβάλ Τουρισμού διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με στόχο αφενός τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου την προβολή άλλων προορισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν όλοι οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας που επιθυμούν να προβάλλουν συλλογικά το τουριστικό προϊόν τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο τοπικό.

Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. μέσω της συμμετοχής αυτής στοχεύει στην προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές αλλά και στην προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών προκειμένου να γνωρίσουν το μαγευτικό τόπο του Ολύμπου και της Πιερίας. Παράλληλα θέτει σε προτεραιότητα την προβολή του θεματικού τουρισμού (θ προσκυνηματικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, περιπατητικό, περιηγητικό, σχολικό, πολιτιστικό, κλπ), προσφέροντας ένα σημείο συνάντησης στους τοπικούς τουριστικούς φορείς για συναντήσεις Β2Β με εκπροσώπους των ταξιδιωτικών προορισμών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο αναπτύσσοντας και προβάλλοντας παράλληλα την τοπική διεπαγγελματική συνεργασία στους ημεδαπούς αλλά και αλλοδαπούς εμπορικούς επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Τουρισμού και μέσα στον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα παρουσιάσει το πολιτιστικό προϊόν της Πιερίας, «διότι ο πολιτισμός είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και ανάδειξη των περιοχών. Ο πολιτισμός είναι το εργαλείο ανάπτυξης που αναδεικνύεται μέσω της προώθησης του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής; Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πρόκειται να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερη εκδήλωση την Πέμπτη 26 Μαϊου και κατά τις ώρες 7:30μ.μ. - 9:30 μ.μ, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο: "Η παραδοσιακή κεραμική της Πιερίας", με τον παραδοσιακό αγγειοπλάστη Σταγκίδη Γιάννη.

Η κα Μαυρίδου αναφορικά με την συμμετοχή της Πιερίας στο Φεστιβάλ Τουρισμού τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η πραγματική στήριξη του τουρισμού από όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Τουρισμού σηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η τουριστική Πιερία αποτελεί προορισμό για όλο το χρόνο, με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που όλοι πρέπει να γνωρίσουν από κοντά. Γιατί η Πιερία είναι ένας ευλογημένος τόπος να ζεις.».

Ο Πιερικός Οργανσιμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής , απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού της Πιερίας να πλαισιώσουν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπο υλικό, προϊόντα αλλά και τη φυσική τους παρουσία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Δεν υπάρχουν σχόλια: