Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Βούβαρη και της Δέσποινας Παπαδοπούλου – Σαργιαννίδου

«ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Βούβαρη και της Δέσποινας Παπαδοπούλου – Σαργιαννίδου, η οποία θα βρίσκεται έως τις 29 Μαΐου, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2016», που με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών.

Η Ελένη Βούβαρη ζει και ταξιδεύει με την ζωγραφική εδώ και χρόνια. Μεγάλωσε στη Γερμανία. Εκεί τελείωσε το σχολείο, όπου και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, ενώ είχε τη χαρά, να διδαχτεί από αξιόλογους δασκάλους την Εικαστική Τέχνη. Στην συγκεκριμένη έκθεση, παρουσιάζονται συνολικά 41 έργα της, τα οποία εστιάζονται σε ένα ποικίλο θεματολόγιο ρεαλιστικής απεικόνισης, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι αποκλειστικά λάδια.

Η δημιουργός έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει παρουσιάσει έργα της σε πέντε ατομικές εκθέσεις. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος, καθώς και του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας (πρώην Γραμματέας του Συλλόγου). Έργα της βρίσκονται στο Δημαρχείο Maintal Φρανκφούρτης και Moosburg της Αυστρίας, καθώς και σε ιδιωτικούς χώρους. Είναι επίσης, μέλος του Δεσμού τέχνης ART AFFAIR και μέλος της ομάδας Art Freaks People’s Choice Art Contest.






Η Δέσποινα Παπαδοπούλου – Σαργιαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Κατερίνης. Αγαπημένη της ενασχόληση είναι η ζωγραφική – αγιογραφία, ενώ πρώτη της εμπειρία τέχνης ήταν η σινική μελάνη, ξύλα, λάδι και εν συνεχεία αυγοτέμπερα και ακρυλικά χρώματα. Στα συνολικά 50 έργα της, που εκτίθενται στην Αστική Σχολή κυριαρχούν αγιογραφίες σε φυσικό ξύλο, σε ξύλο θαλάσσης, σε καμβά κ.α., ενώ παρουσιάζονται και φαγιούμ (προσωπογραφίες νεκρών από την ομώνυμη περιοχή της Αιγύπτου) κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η Δέσποινα Παπαδοπούλου – Σαργιαννίδου είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός (τέως διευθύντρια δημοτικού σχολείου). Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις των Εκπ/κων, της ΝΕΛΕ Πιερίας κ.α. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδος, του Δεσμού τέχνης ART AFFAIR, της ομάδας ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ και Art Freaks People’s Choice Art Contest, ενώ συμμετέχει σε όλες τις εκθέσεις του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας (του οποίου αποτελεί μέλος), από το 2011 έως σήμερα. Έργα της βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνουν και οι δύο δημιουργοί: «Πηγή έμπνευσής μας είναι η ίδια η ζωή, τα χρώματά της και ο Πολιτισμός με την ευρεία του όρου έννοια».


Διάρκεια έκθεσης: 23 έως 29 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Αστική Σχολή: 10:00 π.μ. έως 13:00 & 18:00 έως 21:00.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
24-05-2016
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2016» της Ε.Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: