Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης

Η υποδοχή της τιμίας και άφθαρτης χειρός της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης (συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου & Πλουτάρχου).
Της τελετής υποδοχής θα προεξάρχει ο επιχώριος ποιμενάρχης, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

«Η έλευση του πανσεβάστου αυτού προσκυνήματος, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας, καθώς τα ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας, αποτελούν στύλο και εδραίωμα της, ενώ μοιάζουν, κατά τον Άγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, με ρίζες δέντρων που τα κλαδιά τους ανυψώνονται στους ουρανούς […]» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού π. Σωκράτης Ξενίδης.

Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.

Πρόκειται για την Αγία που πρώτη μαζί με τη Θεοτόκο αντίκρυσαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη του το «Χαίρε», την Αγία, από την οποία ο Χριστός είχε εκβάλει τα επτά δαιμόνια και μετά την Ανάστασή του, παρουσιάστηκε και της είπε το γνωστό «μη μου άπτου».

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής θα παραμείνει προς προσκύνηση στο Ναό, μέχρι και το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουν προγραμματιστεί λατρευτικές εκδηλώσεις και ιερές ακολουθίες. Ειδικότερα, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά, από τις 07:00 π.μ. έως αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: