Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γαλάζιες Σημαίες 2016 - Βραβευμένες ακτές και μαρίνες

Ολοκληρώθηκε η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».
Η τελετή έγινε σήμερα στην Χαλκιδική με την συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE).
 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016.
Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Η Πιερία και οι ακτές της βραβεύτηκαν συνολικά με 10 Γαλάζιες σημαίες.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ολες τις βραβευμένες ακτές και μαρίνεςστην Ελλάδα.
ΠΙΕΡΙΑ [10]
Δήμος Κατερίνης
Ολυμπιακή Ακτή
Παραλία
Καλλιθέα
Καλλιθέα/Mediterranean Vilage
Κορινός
Περίσταση  
Δήμος Δίου-Ολύμπου 
Λεπτοκαρυά 1
Νέοι Πόροι
Πλαταμώνας 1
Σκοτίνα
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).
Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.
Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global
Τονίζεται ότι το Πρόγραμμα και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Porto Carras Grand Resort, των προϊόντων πρόσβασης Mobi-mat και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
webmail.eepf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: