Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου έδωσαν το «παρών» στην επίσημη τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου “Αριστοτέλης 2400 Χρόνια”

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε τη Δευτέρα η έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 χρόνια» που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Ερευνών (ΔΙΚΑΜ) του Ιδρύματος με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο οποίο συμμετέχουν οι σπουδαιότεροι σε παγκόσµια κλίµακα ειδικοί µελετητές του Αριστοτελικού έργου από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.
Στην τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Θεματικής Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού, συμμετέχει ως υποστηρικτής στο Παγκόσμιο αυτό Συνέδριο, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Eλληνικής Δηµοκρατίας και έχει τη στήριξη και συνεργασία της Ακαδηµίας Αθηνών, του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδηµίας Αθηνών, της Διεθνούς Οµοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.


Για τον «Αριστοτέλη και τη Δημοκρατία» μίλησαν η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σίλβια Κόστα, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας κ. Πιέρ Πελεγκρίν και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών κ. Ντέρμοτ Μοράν.


Επίσης προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, ενώ αναγνώστηκε, από τον καθηγητή Βιολογίας του Α.Π.Θ. και γενικό γραμματέα του ΔΙΚΑΜ κ. Ζαχαρία Σκούρα, χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Η σηµαντική αυτή διοργάνωση θα λάβει χώρα σε τρεις διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: τη Θεσσαλονίκη, για το µεγαλύτερο µέρος του προγράµµατος, τα αρχαία Στάγειρα στη Χαλκιδική, γενέτειρα του Αριστοτέλη, και την αρχαία Μίεζα στην Ημαθία, τον τόπο όπου ο Μακεδόνας φιλόσοφος δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.


Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα γεγονός παγκοσµίου ενδιαφέροντος και να φέρει στο προσκήνιο, µε τον πιο ουσιαστικό τρόπο, τον µεγάλο φιλόσοφο της αρχαιότητας Αριστοτέλη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
facebook:www.facebook.com/pepierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Δεν υπάρχουν σχόλια: